Dráma v Piešťanoch: Samovrah chcel skočiť z mosta

  • Spravodajstvo
  • 2. mája 2011, 21:05
  • Autor:Online redakcia, video: IMO

PIEŠŤANY – Celé nábrežie popri Váhu pri Krajinskom moste v Piešťanoch sa v pondelok 2. mája večer naplnilo divákmi. Pred ich očami sa odohrávalo viac ako hodinové živé divadlo. Hlavným hrdinom bol 26 -ročný muž z Veľkých Ripnian, ktorý chcel spáchať samovraždu skokom do rieky. So sebou mal rádio a fľašu. Išlo o psychiatricky liečeného nešťastníka, ktorý mal problémy so zamestnaním aj v rodine.

Správu o jeho čine dostali mestskí policajti v Piešťanoch krátko pred devätnástou hodinou. Tí okamžite informovali hasičov a ostatné záchranné zložky.
Najväčšiu odvahu v tomto prípade preukázal hasič Róbert Dekan z HaZZ v Piešťany, ktorý podnapitého muža upokojoval, prehováral a robil všetko preto, aby ho zachránil. Spolu si dokonca vyfajčili cigaretu. Pod mostom  v ústraní vyčkávali hasiči s nafukovacím člnom pre prípad, že by chlapík skočil. Okolo pol ôsmej večer  muž náhle spustil nohy z mosta a takmer padol. Róbert Dekan ho držal za  ruku a prehovoril ho, aby sa vrátil nazad na oblúk. To sa ešte raz zopakovalo. R. Dekan ťahal muža za opasok.
V tom čase si navliekali na ruky sterilné rukavice záchranári a zo sanitky vyťahovali nosidlá. Na oblúku sa objavil tretí muž, policajt v civilnom červenom tričku, ktorý opatrne liezol k samovrahovi, dával pozor, aby ho nevyplašil. Muž totiž odmietal komunikovať s "uniformovanými". Policajt ho ponúkal cigaretou. Nešťastník zjavne nesúhlasil so spoluprácou a vykrikoval, nech sa k nemu nikto nepribližuje. Po chvíli však prijal cigaretku, sadol si na oblúk a chvíľu zdanlivo pokojne hompáľal nohami.
((myvideo:1))
 Potom sa ale opäť pokúsil skočiť. Vyjednávači mu v tom zabránili. Muž o pár minút znehybnel, ležal dolu bruchom.  Vyjdnávači ho nahovorili na to, že sa zahrá na horolezca.Z hasičského auta, ktoré bolo odstavené na moste vytiahol ďalší príslušník HaZZ lano, ktoré hodili kolegom na oblúku. Nehybného muža previazali a zabezpečili z oboch strán mosta lanami, aby ho následne o 20. 11 h spustili dolu. Tam ho už čakala záchranka, ktorá ho podľa policajného hovorcu Michala Hanusa previezla na psychiatriu. V okamihu, ako sa záchranárom podarilo nešťastníka zachrániť, všetci ľudia zatlieskali a kričali: „Bravóoo, Robo!!“
Názory Piešťancov sa rôznili: „Chudák, čo to musí byť za nešťastníka, keď sa rozhodne skočiť z mosta!“ Iní boli nahnevaní a vykrikovali na samovraha, aby už konečne skočil!
Podľa našich informácií, nešťastník chcel spáchať samovraždu z viacerých dôvodov. Mal problémy so zamestnaním, ale aj v rodine, bol slobodný, ale žil s rodičmi, sťažoval si na otca. Už predtým bol v ústavnom liečení. Aj tentoraz ho odviezli na psychiatriu.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav