Vyučovanie, ktoré baví žiakov aj učiteľov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. apríla 2011, 14:16
  • Autor:(CZŠ)

Prvý aprílový týždeň sa chodba Základnej školy sv. Márie Goretti v Piešťanoch zmenila na výstavnú sieň prác starších žiakov. V rámci inovatívneho vyučovania pripravili pedagógovia pre žiakov zaujímavý projekt.

Počas predchádzajúceho mesiaca sa žiaci venovali štúdiu rastlinnej a živočíšnej bunky, pracovali s pracovnými listami, sledovali výučbové videá, vyhľadávali informácie na internete a pracovali s rôznou literatúrou, aby následne vyhotovili čo najzaujímavejší model bunky, ktorý má slúžiť ako učebná pomôcka. Každý žiak svoju prácu odprezentoval aj s výkladom pred spolužiakmi. Bunkové výtvory milo prekvapili. Medzi hodnotnými prácami sa objavila bunka z lega, bunka vankúšik, minibunka ťažítko či dokonca bunky zaliate želatínou.

Projekt bol spojený aj so súťažou o najkrajší výtvor. Žiaci vybrali víťazov, ktorí si odniesli pekné ceny a všetci si pochutnali aj na sladkej odmene. Pedagógov potešilo, ako zodpovedne a kreatívne ich zverenci pristúpili k zadanej úlohe. Radosť z vyučovania a využitia rôznych vyučovacích metód bola obojstranná. Nové vyučovacie metódy však prinášajú aj nové povinnosti pre deti aj pre pedagógov. Učitelia CZŠ sa budú aj naďalej snažiť, aby sa do školy deti tešili a aby vyučovanie bolo trocha iné, nevšedné a zaujímavé. Radosť žiakov z vlastného úspechu aj z vydarenej práce kamarátov je totiž pre pedagógov tá najsilnejšia motivácia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava