V Rakoviciach vynovili centrálnu zónu

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. apríla 2011, 16:53
  • Autor:(šg)

RAKOVICE – V Rakoviciach dokončujú v tomto roku ďalší projekt, ktorý realizujú v rámci dotačných programov z fondov Európskej únie. Je ním revitalizácia centrálnej zóny obce, ktorá si vyžiadala vyše 462-tisíc eur.

„Peniaze sme čerpali z Regionálneho operačného programu, prioritná os Regenerácia sídiel. Na túto revitalizáciu prispieva obec piatimi percentami z celkových nákladov, čo predstavuje vyše 23-tisíc eur. Obnova centrálnej zóny je už v záverečnom štádiu. Začali sme s ňou v septembri minulého roku a ukončenie je naplánované na 29. apríla. Kolaudácia by sa mala uskutočniť v prvej polovici mája,“ prezradil nám starosta obce Dušan Daloš. „V rámci uvedeného dotačného programu sa nám podarilo zrekonštruovať miestne komunikácie v staršej časti obce i s chodníkmi pre peších pozdĺž nej, vrátane vjazdov na jednotlivé nehnuteľnosti a spomaľovačov. Vynovený je aj chodník pozdĺž hlavnej cesty druhej triedy. Sú na ňom bezbariérové prechody cez komunikácie s napojením na vynovené autobusové zastávky a na zrekonštruovanú lávku do obce Veselé,“ pokračuje starosta.

Dodajme, že súčasťou tohto projektu bolo aj vybudovanie oddychovej zóny pri obecných nájomných bytoch a úprava verejných priestranstiev v okolí zrekonštruovaných komunikácií a chodníkov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel