Kňažkovi urobil prvú jazvu brat – udrel ho polenom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. apríla 2011, 11:37
  • Autor:Viera Dusíková

PIEŠŤANY- Obyvatelia Piešťan si v stredu 27. apríla užili v Kursalone hodinku moderovaného rozhovoru s Jánom Štrasserom a Milanom Kňažkom. Obaja rovesníci (Kňažko je len o pol roka starší od Štrassera) v závere besedy podpísali svojim priaznivcom novú knihu s názvom Nosím v sebe mnohé jazvy, ktorá je jednou zo série zatiaľ siedmich „štrasseroviek“. Prvú jazvu vraj Milanovi Kňažkovi urobil jeho starší brat, keď ho ovalil polenom. Malý Milan bol vtedy sotva polročný. Brat na neho vraj strašne žiarlil.

Po asi tridsať hodinách rozhovoru Jána Štrassera so svojím priateľom Milanom, zaujímavým, viacrozmerným  človekom – hercom, politikom,  bývalým ministrom kultúry aj generálnym riaditeľom TV JOJ napísal Strasser autobiografickú knihu: Nosím v sebe mnohé jazvy, ktorú vraj zhltnete za jednu noc. Aspoň tak to tvrdila jedna z čitateliek, ktorá stála v rade na autogramy.
Ján Štrasser porozprával o tom, ako vznikala nielen táto kniha, ale akým spôsobom viedol rozhovor napríklad s Ladislavom Chudíkom, keď tvoril jeho autobiografickú knihu s názvom Žijem nadstavený čas. Kňažkovi položil v Piešťanoch niekoľko zaujímavých otázok spisovateľ Anton Marec. Aj keď boli na telo, Kňažko v nich obstál a vysvetlil svoje počínanie v období, keď šéfoval súkromnej televízii, alebo vystupoval v reklame na golf.  Antonovi Marcovi videlo toto obdobie trošku nepochopiteľné. Pripodobnil ho rozmieňaniu silnej osobnosti hrdinu nežnej revolúcie na drobné…Besedu moderovala Zuzana Belková, Štrasserova kolegyňa z Rádia Devín.
((myvideo:1))
((myvideo:2))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek