Piešťanský týždeň oslavuje dvadsiate narodeniny

  • Spravodajstvo
  • 26. apríla 2011, 10:33
  • Autor:(red)

Regionálny týždenník Piešťanský týždeň je dnes pravidelnou súčasťou takmer šiestich tisícov domácností od Pečeniad až po Novú Lehotu a Pobedim. Málokto si však uvedomuje, že svetlo sveta uzrel už pred dvadsiatimi rokmi. Jeho prvé číslo vyšlo 30. apríla 1991.

Úvodné číslo, ktorým jeho vydavateľ Juraj Staško nadviazal na históriu miestnej tlače spred druhej svetovej vojny, vyšlo na štyroch stranách formátu A3. Juraj Staško sa spolu so Xéniou Knéblovou vydali na cestu plnú úskalí. Postupne rozširovali redakčný kolektív, obsah i rozsah novín. V prvom polroku 1993 vychádzal PT dvakrát do týždňa – v utorok a v piatok. Napokon jeho vydavateľ usúdil, že dve čísla v týždni je predsa len priveľa a odvtedy zostalo len pri jednom vydaní. Začiatkom septembra v tom istom roku pribudla v Piešťanskom týždni aj strana Hlas z Vrbového, ktorý sa neskôr vydal na samostatnú dráhu.
Za dvadsať rokov existencie sa obmenil nielen redakčný kolektív, ale aj spôsob vydávania, tlače a veľkosti novín. Vystriedali sa však aj vydavatelia. Po Jurajovi Staškovi prešiel Piešťanský týždeň pod vydavateľstvo Regiss, potom čerstvé správy z mesta i regiónu prinášal do vašich rodín Winterpress. V súčasnosti periodikum vychádza pod hlavičkou spoločnosti WINTER média.
Prvým šéfredaktorom PT bol Juraj Staško, po ňom sa až do dnešného dňa na šéfovskej stoličke vystriedali viacerí v dlhších či kratších časových intervaloch. Rovnako to bolo aj s redaktormi, ktorí sa podieľali na obsahu PT od jeho prvého vydania až po číslo, ktoré čítate práve teraz. Obsah jeho stránok tvoria pre vás každý týždeň traja redaktori a rad externých prispievateľov.
Jediným redaktorom, s ktorého menom sa možno na stránkach Piešťanského týždňa stretnúť počas celých dvadsať rokov vydávania novín, je Štefan Gregorička. O rok kratšie pôsobí v PT redaktorka Viera Dusíková. O ich zážitkoch i spomienkach na pôsobenie v najčítanejšom regionálnom periodiku si prečítate v najnovšom vydaní PT.

Viac sa dočítate v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel