Kniha týždňa: Traja kamaráti (Erich Maria Remarque)

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. apríla 2011, 08:30
  • Autor:M. Gajdošíková

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň odporúčame dotlač známeho kultového románu TRAJA KAMARÁTI od Ericha Maria Remarqueho.

Teší ma, že tento týždeň vám môžem ponúknuť jeden z najobľúbenejších románov slávneho nemeckého spisovateľa, patrí k najkrajším dielam oslavujúcim silu priateľstva a lásky až do posledného dychu.
Hlavný hrdina Robert Lohkamp sníval, že sa bude venovať umeniu. Vojna však nadobro zmenila jeho plány. V období hospodárskej krízy s príznakmi nástupu fašizmu a morálneho úpadku,  sa  náš hlavný hrdina spolu s dvoma kamarátmi pretĺka životom. Jediným svetlým miestom je preňho láska k Patrícii Hollmannovej.
Erich Maria Remarque stvárňuje v tomto príbehu základné ľudské pocity, ako sú priateľstvo a láska a dokazuje, že pre tieto city sa oplatí žiť aj v najneznesiteľnejších situáciách. Štýl románu je podmaňujúci. Napísaný je v prvej osobe a aj keď sa dej odohráva v tragickom období, je popretkávaný svojským sviežim humorom.

Uvedený knižný titul si môžete zakúpiť v kníhkupectve BeneLibri, Winterova 31 (bývalý mliečny bar).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava