Recept: Veľkonočný baránok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. apríla 2011, 12:39
  • Autor:(vd)

Mnohé šikovné gazdinky už majú poupratované, ale aj napečené suché pečivo pre šibačov a veľkonočných hostí. Na stole pri tanieriku s kraslicami a váze s jaburiatkami či zlatým dažďom by nemal chýbať veľkonočný baránok. Recept, ako si ho zhotoviť, nám poskytla predsedníčka Slovenského Červeného kríža v Krakovanoch, Elena Krestová.

Pevnejšie cesto si pripravíme zo šiestich vajíčok, 250 g cukru, 1,5 dl oleja, 1 dl vlažnej vody, 400 g hrubej múky a jedného prášku do pečiva. Všetko spolu vymiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej baránkovej formy. Upečieme pri teplote asi 180 stupňov Celzia. Na polevu potrebujeme sedem bielkov a 400 g cukru. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh, po troške doňho vsýpame cukor, potom si postavíme misku nad paru a šľaháme polevu dovtedy, kým nezhustne. Do polevy môžeme dať aj asi štvrť kávovej lyžičky octu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 15. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Alberta Veľkého, patróna vedcov, tiež Dňom väznených spisovateľov a Medzinárodným…
  • 15.11.2019, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. novembra. Tento deň je Medzinárodným dňom tolerancie. Meniny má dnes Agnesa.
  • 16.11.2019, 00:00
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 16. november 2019
Meniny má Agnesa, zajtra Klaudia