Recept: Veľkonočný baránok

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. apríla 2011, 12:39
  • Autor:(vd)

Mnohé šikovné gazdinky už majú poupratované, ale aj napečené suché pečivo pre šibačov a veľkonočných hostí. Na stole pri tanieriku s kraslicami a váze s jaburiatkami či zlatým dažďom by nemal chýbať veľkonočný baránok. Recept, ako si ho zhotoviť, nám poskytla predsedníčka Slovenského Červeného kríža v Krakovanoch, Elena Krestová.

Pevnejšie cesto si pripravíme zo šiestich vajíčok, 250 g cukru, 1,5 dl oleja, 1 dl vlažnej vody, 400 g hrubej múky a jedného prášku do pečiva. Všetko spolu vymiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej baránkovej formy. Upečieme pri teplote asi 180 stupňov Celzia. Na polevu potrebujeme sedem bielkov a 400 g cukru. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh, po troške doňho vsýpame cukor, potom si postavíme misku nad paru a šľaháme polevu dovtedy, kým nezhustne. Do polevy môžeme dať aj asi štvrť kávovej lyžičky octu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 9. mája 2025
Meniny má Roland, zajtra Viktória