„Pépezetky“ má už tristo Piešťancov

  • Spravodajstvo
  • 19. apríla 2011, 12:30
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Aj tento víkend si mohli obyvatelia mesta na Kolookruhu Sĺňava zabezpečiť piešťanské poznávacie značky na bicykle. Tabuľku s erbom nášho mesta, na ktorej je skratka PN a zatiaľ najviac trojciferné číslo, má asi tristo cyklistov. Niektorí ich už nosia, iným sa ich šťastné čísla vyrábajú. Ide o recesiu? Túto otázku sme položili autorovi myšlienky, Michalovi Fialovi z bufetu Dino.

„Ide o recesiu, ktorá má aj praktický význam. Všetci cyklisti, ktorí si nechajú za takmer symbolickú sumu – päť eur namontovať piešťanské poznávacie značky, spropagujú nielen naše mesto, ale ak budú mať zároveň aj tričko Sĺňavy, vyhrajú poukážku na masáž či konzumáciu jedál v spriaznených prevádzkach,“ vysvetlil výhody „pépezetiek“ Michal Fiala. Držitelia piešťanských poznávacích značiek budú uprednostnení aj na pripravovaných akciách. „Už o pár dní – 30. apríla – chystáme Sĺňavské cyklovanie alebo cyklokarneval na netradičných či vyzdobených bicykloch. Deti môžu prísť v karnevalových maskách. Ak sa to podarí a ľudia budú mať záujem, môžeme ísť aj do sprievodu počas otvorenia letnej kúpeľnej sezóny.

Pre inšpiráciu – ja sám si chystám špeciálny bicykel zostrojený zo starého kanoe,“ podotýka Michal. O rok chystá tento čerstvý držiteľ Ceny primátora mesta Piešťany ďalšiu novinku pre cyklistov. Budú ňou technické preukazy. Rozdajú ich tým cyklistom, ktorí už vlastnia poznávaciu značku. „Držiteľom technických preukazov zabezpečia bezplatný servis bicykla, na kolookruhu budú mať k dispozícii aj kompresor na nafúkanie pneumatík a tiež si budú môcť zdarma doplniť pohonné hmoty,“ dodáva s úsmevom M. Fiala.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel