„PéTečko“ otvoria v utorok 19. apríla

  • Spravodajstvo
  • 12. apríla 2011, 10:22
  • Autor:Viera Dusíková, video: Peter Sedláčik

PIEŠŤANY – Majiteľ prvého piešťanského supermarketu PT Univerzál, Pavol Táborský určil definitívny termín znovuotvorenia prevádzky. Zákazníkov privíta v utorok 19. apríla o tretej hodine. Predtým chystajú pre svojich partnerov a hostí slávnostnú recepciu.

Strašný požiar, ktorý v auguste minulého roka prebudil azda všetkých obyvateľov sídliska Adam Trajan, za pár strastiplných nočných hodín zhltol takmer celý PT Univerzál. Škody boli obrovské. Majiteľ Pavol Táborský sa na tú hrôzu bezmocne pozeral a už v tých chvíľach premýšľal, čo bude ďalej. Na mieste zhoreniska postavil do pol roka nový supermarket. Vo vnútri to vonia nátermi, všetko sa len tak ligoce. Úplne nové pokladne v potravinách, dlhé rady zatiaľ prázdnych regálov už čakajú na zákazníkov. Na veľkonočný nákup už „trajanci“, ale aj ostatní obyvatelia mesta, môžu prísť sem. Kým sa tak stane, v „PéTečku“ neutícha pracovný ruch ani vo večerných hodinách pracovného dňa, či počas víkendu. V piatok večer sme sa tam stretli aj s Pavlom Táborským. Povodil nás po prevádzke, skontroloval ľudí i postup dokončovacích prác a poskytol nám zopár informácií.

V poslednom rozhovore pre Piešťanský týždeň ste uviedli, že plánujete otvoriť novo postavený PT Univerzál pred Veľkou nocou. Podarí sa vám dodržať tento termín?

– Termín dodržíme, pretože stavebné práce sú už ukončené. Postupne začíname nové priestory zariaďovať a následne do nich navezieme tovar, takže Veľká noc je reálny termín. Jediné, čo sa nám nepodarilo, je skoršia kolaudácia. Tá bude až 19. apríla, ale aj tak si myslím, že Veľkú noc zvládneme.

Aké novinky čakajú Piešťancov vo vašej prevádzke? Vráti sa nazad aj pošta?

– V novom supermarkete chceme zachovať prevádzky, ktoré tu boli predtým. Poštu považujem za dôležitú službu obyvateľstvu sídliska Adam Trajan, ktorá u nás nesmie chýbať. Vedeniu Slovenskej pošty som predložil požiadavku na zmenu otváracej doby. Rokovali sme o otváracej dobe, ktorá by mala vyhovovať aj zamestnaným ľuďom v dvojzmennej prevádzke. Môj návrh je, aby bola pošta otvorená od deviatej alebo desiatej hodiny dopoludnia do piatej alebo šiestej popoludní. Ponuku služieb sme spestrili o opravu obuvi, brašnárstvo a mal by tu byť inštalovaný aj automat na výrobu kľúčov. Takže ak ste stratili kľúče, urobia vám ich aj v pétečku. V tomto období je už v plnej prevádzke aj fitness a cykloštúdio. Tieto boli po požiari úplne zničené a dnes obe prevádzky ponúkajú športové i relaxačné služby. V supermarkete si na svoje prídu aj domáci „kutilovia“, pretože v ponuke bude elektroinštalačný materiál. Ďalšími prevádzkami sú predajňa čínskych, ale aj exkluzívnych odevov, obuvi a športových potrieb, hokejového výstroja a iný sortiment.


Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava