Černý a Durdík doladili formu aj motorky

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. apríla 2011, 09:32
  • Autor:Tomáš Motyčka

PIEŠŤANY – Jazdci piešťanského Bily Racing teamu – Jaro Černý a Martin Durdík – pokračovali v príprave na nadchádzajúcu sezónu. Trénovali na okruhoch v Nemecku a v Maďarsku.

Černý testoval motocykle na nemeckom okruhu Motorsport Arena Oschersleben neďaleko Magdeburgu, kde sa bude konať jeden z pretekov prestížneho seriálu medzinárodných majstrovstiev Nemecka – IDM, ktorého sa Jaro zúčastní. Na okruhu panovalo po oba dni pekné, teplé počasie, čo prispelo k plnému využitiu tréningového programu na tomto pomerne krátkom, no technickom okruhu. Tréningov sa zúčastnilo i niekoľko ďalších tímov a jazdcov seriálu IDM, a tak si Černý mohol reálne porovnať svoju výkonnosť. Bezproblémový priebeh trošku sťažilo množstvo príliš pomalých jazdcov na trati.

„Máme za sebou prvý test na nemeckom okruhu Oschersleben, kde sme sa zamerali na učenie novej trate a postupné približovanie sa k časom najlepších,“ informoval Jaro Černý. „Motorka mi fungovala výborne. Bol som rád, že sa nám podarilo postupne zrýchľovať a verím, že keď sa tam vrátim, bude to zase o kúsok lepšie. Cez víkend nás čaká ďalší nemecký okruh Lausitzring, kde som ešte nikdy nebol. Som veľmi zvedavý, ako sa nám bude dariť,“ dodáva Černý.

Martin Durdík si po týždňovej pauze opäť zašiel na maďarský okruh Pannoniaring. Ten bude súčasťou európskeho seriálu Alpe Adria Championship, v ktorom bude náš pretekár i v tejto sezóne pokračovať. Martin zaznamenal opäť progres a zlepšil si svoje maximum na tejto rovinatej, no náročnej trati. „V Maďarsku sa mi za priaznivých podmienok podarilo zajazdiť svoje maximum na ‘stockovej‘ motorke – čas 2:02,6 min. Znamenalo to zlepšenie o jedenapol sekundy oproti času z Alpe Adria,“ tešil sa z úspechu Martin. „Po páde na prvom testovaní som s týmto zlepšením spokojný, aj keď som sa chcel dostať pod hranicu 2:02… Motocykel som si doladil podľa potreby, pretože s posledným nastavením som ešte nebol spokojný. Teraz už som,“ dodal Durdík.

Černý sa cez víkend predstaví na oficiálnych testoch IDM na okruhu Lausitzring. Tam sa na Veľkú noc začne prvými pretekmi i Jarova sezóna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava