Živému plotu vraj uštedrili poriadnu facku

  • Spravodajstvo
  • 5. apríla 2011, 09:31
  • Autor:(IP)

PIEŠŤANY – Na záver marcového stretnutia mestských poslancov vystúpila s požiadavkou o odpoveď v bode interpelácie poslankyňa Iveta Babičová (SDKÚ-DS). Žiadala zodpovedných zo Služieb mesta Piešťany (SMP) o vysvetlenie veľkého orezania kríkov na sídlisku Adam Trajan.

„Dá sa povedať, že som prostredníctvom interpelácie tieto činnosti viac-menej objednala u Služieb mesta Piešťany. Pri objekte bývalej základnej školy na sídlisku Adam Trajan sa nachádzali okrem toho i vyhodené postele, dokonca staré WC. Jednoducho tam boli navláčené veci. Malo sa to konečne upratať. Mrzí ma, že ešte keď som počas prác chodila okolo ľudí zo SMP, ukazovali si na mňa a rozprávali si, že to je ona…,“ hovorí poslankyňa mestského zastupiteľstva Iveta Babičová.

Podľa jej slov pracovníci čistili okolie objektu bývalej školy štyri dni. Spomenula tiež, že ľudia na sídlisku A. Trajan sú vďační za každý kúsok zelene, za každý strom a krík. „Zeleň tu naozaj bola prerastená, no malo sa to upraviť, nie nezmyselne osekať. Je dobré, že pracovníci očistili chodník. To je v poriadku, ten využívajú ľudia. No potom aj s ďalšími obyvateľmi sídliska sme zostali zaskočení, ako pokračovali ďalšie práce,“ dopĺňa I. Babičová.

Poslankyňa má názor, že v úvodnej etape orezu nechávali pracovníci kríky hustejšie a na jednej časti sú už dnes dokonca rozkvitnuté kvety. Posledný úsek je podľa nej úplne zdevastovaný. „Moja prvá reakcia na celú situáciu bola, že mi to spravili tí pracovníci naschvál. Chcela to mať, nech to má. Nech jej teraz ľudia nadávajú,“ uvažuje členka piešťanského mestského parlamentu. A dodáva: „Z tejto situácie neviním riaditeľa Ernesta Jančinu. Musím ho v jednom smere pochváliť, že keď sa niečo prednesie, koná okamžite. Myslím si, že pochybili práve pracovníci, mal tam byť jednoducho nejaký dozor.“

O informácie k tomuto problému Piešťanský týždeň požiadal aj vedenie Služieb mesta Piešťany. Podľa vyjadrenia riaditeľa SMP E. Jančinu v súčasnosti preverujú vzniknutú situáciu. Problematické orezanie kríkov konzultujú s prizvanými odborníkmi.
Viac o tejto téme sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela