Vo Fontáne lietali nohy aj noty

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. apríla 2011, 16:25
  • Autor:V. Dusíková, foto: Martin Dusík

PIEŠŤANY – Apríl sa v kine Fontána začal v smiechu a tanci. Štvrtý ročník podujatia Bavíme sa navzájom, ktoré je určené všetkým, čo si vedia zo seba vystreliť, ale aj obveseliť svojich rovesníkov, otvorila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch, Marta Jurčová.

Akciu, v ktorej sa Piešťanci, členovia dobrovoľných organizácií a združení sami podieľali na scenári i dramaturgii, uviedol obľúbený moderátor našich mám i starých mám – Martin Jakubec.

Všetky vystúpenia i tance boli vtipné, plné pozitívnej energie a vyvolávali výbuchy smiechu. Úvod programu patril orientálnemu tancu s názvom Jemnosť sily, s ktorým svoju ženskú silu prezentovali orientálne tanečnice s lektorkou Nerifé, ktorá si na toto vystúpenie vybrala svoje pokročilé žiačky. Ligu proti rakovine reprezentovali v originálnom Jarnom tanci „dievčatá“, ktorým choreografiu vytvorila Terézia Polková. Piesne Spod našej brány a Okolo Trenčína zaspievalo trio z Denného centra Rozmarín. Piesne vystriedali opäť tance. Brušné tanečnice predviedli orientálny tanec trochu inak – Nerifé zostavila Gang tanečníc, ktorý vtrhol na pódium. Slovenský zväz postihnutých civilizačnými chorobami sa prezentoval scénkou Marty Valovičovej – A je to! Aj napriek tomu, že Júlia Blštáková z Ligy proti reumatizmu zaspievala pieseň s názvom Sedemdesiaťpäť mám, nevyzeralo, že by sa na ňu guľatá osemdesiatka rútila. Eva Petrášová z Ligy proti rakovine nacvičila so svojimi tanečne nadanými kolegyňami Cigánsky tanec. V kostýmoch, ktoré mali, a s nasadením, aké predviedli by ich určite vzali aj za komparzistky do Kusturicovho filmu. Program pokračoval básňou Klebetnice v podaní Márie Mikulášovej zo Združenia na pomoc s mentálnym postihnutím, tancom Kalinka zo súboru s rovnakým názvom, ktorý do Piešťan zavítal z Bošian.

Príležitosť vystupovať si nenechal ujsť ani Ján Lehuta zo Slovenskej únie proti osteoporóze. Janko, ako ho všetci familiárne nazývajú, zaspieval dve piesne – Mama moja a Gitara. Na javisku sa po ňom opäť zjavili orientálne tanečnice, tentoraz s „bollywoodom“ na známu pieseň populárneho speváka Arasha. Liga proti reumatizmu zabávala divákov v kine Fontána scénkou Jurko a Marienka, ktorú predviedlo Trio zo Sokoloviec, nasledovali Rozmarínky a ich piesne, ktoré si pripravujú pod vedením Marty Zelezníkovej. Neráňaj, neráňaj, Hore Hron, dolu Hron, Dýnom, dánom a prekáračku – Bodaj by vás vy mládenci, uviedla Janka Papánková. Záver patril súboru Kalinka a ich energickému kankánu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav