Hoteláci objavovali jedinečnosť francúzskej gastronómie
PIEŠŤANY/HAVRE – Havre vo Francúzsku sa stalo v polovici marca miestom stretnutia 38 študentov a 17 učiteľov z Bulharska, Česka, Poľska, Slovenska, Turecka a Francúzska. Všetky tieto krajiny sú zapojené do dvojročného multilaterálneho projektu s názvom „Hospitality is our priority“. Slovenskú stranu zastupovalo aj osem študentov Hotelovej akadémie Ľ. Wintera.
Po oficiálnom uvítaní riaditeľom hosťovskej školy Lycée Des Métiers Jules Le Cesne , študenti predstavili svoje krajiny a regióny prostredníctvom pripravených prezentácií. Taktiež veľmi úspešne predviedli svoje odborné zručnosti vo varení národných jedál. Francúzski študenti pomáhali a učili sa pripraviť národné jedlá jednotlivých krajín. Veľmi živým vyvrcholením tejto aktivity bol „Európsky bufet“. Každá krajina vystavila pripravené jedlá a všetci mali príležitosť ich ochutnať . Naše slovenské menu zožalo veľký úspech. Zemiakové placky s postrúhaným oštiepkom, fazuľová polievka s domácimi rezancami, pirohy plnené bryndzou a kyslou kapustou a šúľance s makom alebo orechmi. A ešte navyše lokše s lekvárom a makom. V priebehu niekoľkých minút naše pochúťky boli fuč…
Viac sa dočítate už v zajtrajšom vydaní Piešťanského týždňa.