DUBOVANY: M. Michalčík vidí funkciu ako službu občanovi

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. apríla 2011, 11:14
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Napriek tomu, že ešte pred ôsmimi rokmi bol zástupcom starostu, po minuloročných voľbách sa nevracia do známeho prostredia. Jeho predchodca Jozef Marko, s ktorým býva na jednej ulici, totiž nechal pôvodnú budovu obecného úradu kompletne prestavať. Aj preto Miroslav Michalčík úraduje v nových priestoroch.

Pred zvolením za starostu pracoval 23 rokov ako zdravotnícky záchranár v Piešťanoch. Ako sa nám priznal, práve táto prácu mu znemožnila naplno vykonávať poslaneckú funkciu a počas svojho druhého poslaneckého obdobia sa mandátu v polovici funkčného obdobia vzdal. „Nedala sa totiž časovo skĺbiť moja práca záchranára s mandátom poslanca, preto som sa poslaneckej funkcie radšej vzdal,“ vysvetlil nám pohnútky ktoré ho v minulosti viedli k predčasnému ukončeniu poslaneckej funkcie. „Teraz je situácia iná. Som starostom na plný úväzok, takže svojej funkcii sa môžem venovať naplno. Funkciu starostu beriem ako službu občanom a chcem riešiť to, čo prináša každodenný život. Každý občan má svoje starosti a ja sa ich snažím riešiť čo najrýchlejšie a k spokojnosti našich občanov,“ hovorí o svojich prvých skúsenostiach v novej funkcii Miroslav Michalčík.

Veľa vecí sa v každej obci odvíja od dostatku či nedostatku financií. Inak to nie je ani v Dubovanoch. „Máme nejaké podlžnosti, ktoré musíme splácať. Potom sa uvidí, čo sa nám z rozpočtu podarí vyfinancovať. Mojím cieľom je stabilizovať verejné financie, skvalitniť kultúrny život v obci, podporiť všetky spoločenské organizácie. Úlohou starostu je riešiť aj tie najbanálnejšie starosti skôr, než sa nabalia do veľkých problémov,“ hovorí nový starosta. Jeho prioritou však je dobudovať kanalizáciu. „Až potom prídu na rad cesty a chodníky. Bol by som rád, keby v obci pribudlo aj detské ihrisko, pretože deti sa nemajú kde hrať. Ide o to, aby bolo ihrisko na mieste, ktoré je pre ne aj bezpečné. Spomenuté aktivity by sme radi financovali z eurofondov. Uvidím, ako budeme v tomto smere úspešní,“ dodáva M. Michalčík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava