Blog Petra Remiša: Ako som zachránil svet

  • Blogy / Blogy
  • 4. apríla 2011, 16:36
  • Autor:

Poznáte tie jaskynky pod Červenou vežou. Nedávno som išiel okolo, keď sa zrazu z jednej diery vystrčila ruka: “Help, help!“ Prekvapilo ma, že to nie je špinavá tlapa bezdomovca, ale pestovaná končatina so zlatým prsteňom.

Kto to môže byť? Stratený baník? Úchylný nemecký dôchodca, ktorý vlezie do každej diery? Nezostávalo mi nič iné, len vliezť dnu.
Chvíľu trvalo, kým si oči zvykli na šero. Muž mal tvár natretú kamuflážou, ako majú príslušníci špeciálnych jednotiek. Požičal som mu hygienickú vreckovku, aby si utrel ksicht…. a nechápal som.
Oproti sedel Muamar Kaddáfí!
Líbyjský vodca bol milý. Porozprával mi, ako ho francúzski výsadkári v rámci operácie "Ropa za slobodu" vysadili nad Piešťanmi. Potom ma vymenoval za asistenta a poslal ma do Kruhovky pre pivo.
Po piatom topvare mi predviedol svoj Čierny kufrík. Stačilo by stlačiť gombík vo vnútri a všetky ropovody a rafinérie na Blízkom východe vyletia do luftu. Zároveň mi naznačil, že sa nad nami zľutuje, ak mu na noc nájdem šikovnú blondínku.
Keď som sa večer vrátil s odfarbenou sesternicou, jaskyňa bola prázdna. Muamar si podľa všetkého odskočil k bin Ládinovi, ktorý bivakoval vo vedľajšej diere. Neváhal som ani sekundu. Schmatol som kufrík a prášil domov.
Teraz ho mám pod posteľou. Ako vidíte, gombík som ešte nestačil.
Ale neskúšajte ma nikdy vytočiť!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav