Smiech, slzy i strach na Nočnom filmovom maratóne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. marca 2011, 14:36
  • Autor:(red)

PIEŠŤANY – Nočný filmový maratón v kine Fontána každoročne ponúka nadšencom filmu noc plnú smiechu, romantiky, napätia i strachu. Už túto sobotu 30. apríla si na plátne vychutnáte excelentné filmové lahôdky – komédiu Scott Pilgrim proti celému svetu, brilantný western Skutočná guráž od bratov Coenovcov a po polnoci americký horor The Crazies.

Filmová lahôdka č. 1 Scott Pilgrim proti celému svetu



Scott Pilgrim má 22 a žiadne starosti. V živote sa poflakuje, býva u kamoša, hrá v kapele a akurát má na krku 17-ročnú bláznivú fanynku. No to všetko sa zmení v momente, keď sa mu objaví predstava o superbabe s farebnými vlasmi. A navyše tá vysnívaná bohyňa je skutočná, stretáva ju na jednej párty a rozhodne sa konať. Romantickú domnienku budúceho randenia však začína mariť fakt, že najprv musí poraziť jej sedem bývalých frajerov – no to je samý magor ako vystrihnutý z videohry!

Originálny názov: Scott Pilgrim vs. the World
Žáner: akčný, dobrodružný, romantický, komédia
Minutáž: 112 minút
Krajina: USA
Rok: 2010
Prístupnosť: MP 13

Réžia: Edgar Wright
Scenár: Edgar Wright, Michael Bacall
Kamera: Bill Pope
Hudba: Nigel Godrich
Hrajú: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Ellen Wong, Anna Kendrick, Brandon Routh, Alison Pill, Jason Schwartzman, Johnny Simmins, Mae Whitman, Mark Webber, Aubreay Plaza, Brie Larson, Bill Hader, John Patrick Amedori, Erik Knudsen, Kristina Pesic, Clifton Collins Jr. Thomas Jane a ďalší.

Filmová lahôdka č. 2 Skutočná guráž



Remake klasického westernu natočený najúspešnejšími holywoodskymi bratmi Joelom a Ethanom Coenovcom rozvíja príbeh štrnásťročného dievčaťa hľadajúceho vrahov svojho otca. Temný western bol nominovaný na desať Oscarov, medzi inými aj na najlepší film a najlepšiu réžiu, na osem cien britských BAFTA a otváral prestížny filmový festival Berlinale 2011.
Herecký objav Hailee Steinfeld na krvavej ceste za pomstou sprevádzajú Jeff Bridges ako jednooký šerif Rooster Cogburn a Matt Damon v úlohe Texas Rangera LaBoeufa.
Otca Mattie Rosovej zákerne zavraždil štvanec Tom Chaney (Josh Brolin), ktorý pred spravodlivosťou následne ušiel do indiánskych teritórií. Na svoj vek nezvyčajne vyspelá a pragmatická Mattie sa rozhodne nájsť a potrestať vraha svojho otca. Najme si preto legendárneho predstaviteľa zákona šerifa Cogburna, ktorého hviezda hrdzavie hektoliktrami alkoholu. Na ceste ich sprevádza aj texaský ranger LaBoeuf usilujúci sa dostať Chaneyho za inú vraždu…

Originálny názov: True Grit
Žáner: western
Námet: Skutočná guráž od Charlesa Portisa
Dĺžka: 110 minút
Rok: 2010
Réžia: Ethan a Joel Coenovci
Produkcia: Joel Coen, Ethan Coen, Scott Rudin, Steven Spielberg
Scenár: Joel Coen a Ethan Coen
Hudba: Carter Burwell
Kamera: Roger Deakins
Strih: Roderick Jaynes
Hrajú:  Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Steinfeld, Barry Pepper a ďalší.

Filmová lahôdka č. 3 The Crazies



Je prvý jarný deň. Obyvatelia malého amerického mestečka si užívajú prvý baseballový zápas sezóny a skvelo sa bavia. Z ničoho nič však na ihrisko vtrhne jeden z obyvateľov mesta, Rory Hamill, s brokovnicou. Miestny šerif sa pokúsi celú situáciu zvládnuť. Dôjde však k streľbe… Šerif si myslí, že za čudným správaním Roryho Hamilla je alkohol, pravda je však oveľa desivejšia.
Americký horor The Crazies natočil v roku 2010 Breck Eisner. Film je remake rovnomenného hororu od Georga A. Romera z roku 1973, ktorý sa ako spoluproducent a scenárista zapojil aj do jeho nového spracovania.
Žáner: horor
Minutáž: 101 minút
Krajina: USA
Rok: 2010


Réžia: Breck Eisner
Produkcia: Michael Aguilar, Rob Cowan, Dean Georgaris, George A. Romero
Scenár: Scott Kosar, Ray Wright, George A. Romero
Účinkujú: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker

https://www.youtube.com/watch?v=mepo50RuhdM

Vstupné na všetky projekcie je 5,00 EUR. Občerstvenie po druhom filme je v cene vstupného. Pokladňa je otvorená do 20,30 hod.

video: www.youtube.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava