Brazílske hviezdy mieria opäť na Slovensko

  • Šport / Futbal
  • 29. marca 2011, 23:55
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Do Piešťan opäť zavítal manažér brazílskych futbalových hviezd minulosti Joe Borbély. Naposledy bol v našom meste v závere minulého roka, keď prišiel v sprievode niekdajšieho majstra sveta Edúa.

Boli sme zvedaví, čo ho priviedlo do Piešťan tentoraz. „Prvým dôvodom mojej opätovnej návštevy na Slovensku bola účasť na pohrebe najlepšieho futbalistu Slovenska 20. storočia, Jána Popluhára, ktorému poslali veniec aj brazílske futbalové legendy na čele s Pelém. Ďalšou mojou úlohou je zabezpečiť štart mužstva Brazilia masters v Turecku a Iráne. Keďže z Európy to mám do oboch krajín bližšie než z Južnej Ameriky, tak som zostal na Slovensku,“ vysvetľuje J. Borbély.

Minuloročná návšteva Edúa na Slovensku mala veľký ohlas a tešila sa veľkému záujmu zo strany fanúšikov a milovníkov futbalu. „To je pravda. Práve preto chceme niečo podobné zorganizovať aj v tomto roku. Edú opäť zavíta na Slovensko koncom mája, tentokrát v sprievode ďalšej brazílskej superhviezdy – buď Carecu alebo Everalda. Naša návšteva na Slovensku je naplánovaná na obdobie 19.-30. mája. Careca má síce momentálne problém s kolenom, ale verím, že do tohto termínu sa dá do poriadku a na Slovensko bude môcť pricestovať. Ak nie, pricestuje Everaldo a spolu s Edúm môžu prípadne odohrať i nejaké exhibičné stretnutie, čo by bolo určite veľkým lákadlom a zážitkom pre fanúšikov,“ hovorí manažér.

Počas posledných návštev bol Edú s Borbélym hosťom len určitej skupiny ľudí, takže ostatní priaznivci futbalu sa s nimi nemali možnosť stretnúť. J. Borbélyho sme sa preto opýtali, či dajú možnosť na stretnutie aj iným záujemcom. „Presný program našej návštevy ešte nie je určený. To dáva priestor i ďalším serióznym záujemcom, ktorí by radi privítali brazílske hviezdy vo svojom meste či obci. Môžu sa prihlásiť priamo u nás, aby sme včas mohli dohodnúť podmienky návštevy. Na jednom mieste by malo ísť o dvojdňovú akciu, v rámci ktorej by sa hviezdy stretli nielen s priaznivcami futbalu, ale aj s najvyššími predstaviteľmi danej obce či mesta. Okrem autogramiády by mohli viesť aj niektorý tréning mládežníckych družstiev, absolvovať čestný výkop a podobne. Kluby ma môžu kontaktovať aj telefonicky na čísle 0944/518 122,“ dodáva Borbély.  

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín