SOKOLOVCE: Stanislav Valla si volebnú kampaň financoval sám

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. marca 2011, 22:37
  • Autor:Štefan Gregorička

V nedávnych komunálnych voľbách došlo v našom regióne k nečakane veľkej výmene na poste starostov. Začiatkom tohto roka sa ujalo svojej funkcie 13 nových starostov a starostiek. Keďže už majú za sebou prvé týždne „richtárčenia“, rozhodli sme sa ich navštíviť a postupne ich našim čitateľom predstaviť.

Hasičskú funkciu vymenil za starostovskú


V Sokolovciach si občania zvolili za starostu 48-ročného Stanislava Vallu. Ten predtým vyše dve desaťročia pracoval na Okresnom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch, kde bol v posledných piatich rokoch operačným dôstojníkom. Napriek tomu má skúsenosti aj s komunálnou politikou.

Poslancom obecného zastupiteľstva bol totiž dve volebné obdobia a v pre neho úspešných starostovských voľbách súperil aj so straníckymi nominantami. Preto nás zaujímalo, čo rozhodlo o jeho volebnom víťazstve. „Myslím si, že vždy rozhoduje osobnosť kandidáta, ako žije a akú vážnosť má medzi spoluobčanmi. Dôveru od občanov som mal aj v čase, keď som kandidoval za poslanca. Prvýkrát som dostal druhý najväčší počet hlasov a druhýkrát dokonca najviac. Aj preto som sa vlani rozhodol kandidovať za starostu obce, pričom do volieb som išiel ako nezávislý kandidát. Celú predvolebnú kampaň mi pomohla zorganizovať moja rodina a financoval som si ju výlučne z rodinného rozpočtu. Svoj volebný program som zameral na opravu a rekonštrukciu obecných budov, teda obecného úradu, Domu smútku, materskej a základnej školy. Do týchto obecných objektov sa totiž za posledných dvanásť rokov investovalo veľmi málo peňazí,“ v skratke nám priblížil svoju úspešnú cestu za starostovskou funkciou S. Valla.

Čaká ho veľa práce


V tomto volebnom období čaká na neho veľa práce, pretože v obci je stále čo zlepšovať. „Obec má spracovanú projektovú dokumentáciu i stavebné povolenie na výstavbu kanalizácie. Prostriedky na realizáciu tohto projektu chceme získať z eurofondov. Okrem kanalizácie sa chcem zamerať aj na ďalšie témy. V obci je treba zlepšiť kultúrny a spoločenský život občanov a zabudnúť nemožno ani na mládež. Tej treba vytvoriť lepšie možnosti využitia voľného času. Hlavne v zimnom období ich má naša mládež veľmi málo. Nápadov a podnetov je viac a na ich realizáciu použijeme financie nielen z obecného rozpočtu, ale aj zo sponzorských darov,“ načrtol niektoré z možností zlepšenia života v obci nový starosta. „V súčasnosti spolu s deviatimi poslancami obecného zastupiteľstva, z ktorých sú až šiesti noví, riešime aj žiadosť Regionálneho sporiteľného družstva Sokolovce na výstavbu zariadenia na získavanie alternatívnych energií z biogénneho materiálu – takzvanú bioplynku. Riešiť musíme aj problém občanov Hlohoveckej ulice, kde počas intenzívnejších dažďov a silných búrok dochádza k zaplaveniu ulice a dvorov rodinných domov. Obecné zastupiteľstvo schválilo vypracovanie projektovej dokumentácie na jej odvodnenie. Stavebné práce chceme začať ešte v jarných mesiacoch. Financovanie si však musíme zabezpečiť z vlastného rozpočtu, pretože naša žiadosť o finančnú dotáciu, ktorú sme adresovali Trnavskému samosprávnemu kraju, bola zamietnutá s odôvodnením, že komunikácia je obecná. Paradoxné však je, že práve táto ulica je využívaná na jednosmernú premávku štátnej cesty č. 507 smerom z Piešťan do Hlohovca. Problémov je samozrejme viac, ale pevne verím, že sa nám ich podarí počas volebného obdobia odstrániť čo najviac,“ dodáva Stanislav Valla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín