Drahovčania majú druhú najkrajšiu monografiu obce na Slovensku

  • Spravodajstvo / Región
  • 22. marca 2011, 15:33
  • Autor:Marián Manák/red

PIEŠŤANY – Monografia obce Drahovce, na ktorej spolupracovali pod vedením zostavovateľa Mariána Manáka významní historici i miestni občania, sa umiestnila na druhom mieste v súťaži o najkrajšiu monografiu obce na Slovensku za rok 2010.

„Zisk druhého miesta v súťaži o najkrajšiu monografiu obce považujem v mene všetkých jej spolutvorcov za veľkú satisfakciu, ktorá bola vynaložená pri zostavení tejto rozsiahlej publikácie o dejinách Drahoviec,“ uvádza zostavovateľ monografie Marián Manák, drahovský rodák.
„Väčšina príspevkov v knihe vznikla prakticky v priebehu necelého roka. Ďalšie mesiace však zabrali korektúry textov a ich odborné zosúladenie. Hlavnú dejinnú líniu napísali odborníci, ktorí sa danej problematike venujú aj v praxi, zvyšnú časť vypracovali obyvatelia a rodáci z Drahoviec.
Veľký dôraz bol kladený na grafickú stránku knihy, pričom táto sa v spolupráci s vydavateľstvom Magma Čadca dolaďovala počas niekoľkých týždňov strana za stranou, a to doslova každý deň. Obrovskou devízou bolo, že sme mali k dispozícii niekoľkotisícovú zbierku rôznych historických fotografií z minulosti obce, bez ktorej by kniha bola určite vizuálne chudobnejšia! Preto chcem poďakovať nielen tým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom priamo podieľali na vzniku knihy, ale aj všetkým, ktorí poskytli svoje dobové fotografie,“ dodáva.
Prestížnu celoštátnu súťaž o najkrajšiu knihu a najkrajší propagačný materiál o Slovensku organizuje od roku 2006 Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v spolupráci so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici. Knihu si dokonca všimli aj v Archíve Pamiatkového úradu SR v Bratislave a nominovali ju na cenu Slovenskej historickej spoločnosti pri SAV v kategórii populárno-vedecké práce. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav