Na hasenie požiaru spotrebovali 30 000 litrov vody

  • Spravodajstvo
  • 21. marca 2011, 23:49
  • Autor:(KR HaZZ/red)

KOPLOTOVCE – Hasiči z Hlohovca vyrážali minulý pondelok v poobedných hodinách k požiaru trávnatého porastu pri obci Koplotovce. Jednotka na mieste spozorovala viacero ohnísk smerujúcich od Koplotoviec k Hlohovcu. Z toho dôvodu veliteľ zásahu povolal ďalších príslušníkov a techniku.

Hasičov v Koplotovciach čakal občan, ktorý ich naviedol na poľnú cestu smerujúcu k požiaru. Veliteľovi zásahu označil automobil Škoda Felicia a osoby sediace v ňom ako zakladateľov požiaru. Toto vozidlo smerovalo do obce Koplotovce. Veliteľ nahlásil tieto zistenia na operačné stredisko OR HaZZ v Piešťanoch, aby informáciu poskytli policajnému zboru. Na miesto zásahu povolali aj ďalšieho príslušníka s plávajúcim čerpadlom na vytvorenie čerpacieho stanoviska a dopĺňanie cisterien vodou z Váhu.

Samotný požiar tvorilo celkovo deväť ohnísk nachádzajúcich sa popri rieke Váh až po hrádzu, a to v dĺžke 1,5 kilometra. Na likvidáciu požiaru spotrebovali 30 000 litrov vody. Konečné uhasenie malých tlejúcich ohnísk hasiči vykonali pomocou jednoduchých hasiacich prostriedkov, najmä v miestach, kde sa nepodarilo dostať s technikou. Po úplnej likvidácii ohnísk jednotka doplnila cisterny vodou, zbalila dopravné vedenie od plávajúceho čerpadla a o šiestej hodine večer sa vrátila späť na základňu. Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie a škodu vyčíslili na 500 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava