Diamant z Walesu vystúpi na Grape festivale

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. marca 2011, 15:59
  • Autor:Ján Trstenský

PIEŠŤANY – Piešťanský Grape festival rozširuje počet zahraničných interpretov o ďalšie meno. Na Slovensko príde ambiciózna britská speváčka gréckeho pôvodu Marina Diamandis.

Rodáčka z waleského Abergavenny Marina Lambrini Diamandis sa so svojou kapelou, pod umeleckým menom Marina And The Diamonds, dostala do hudobného povedomia  v roku 2009.
Po vydaní  dvoch Ep´s a úspešných skladbách I Am Not A Robot, Obssesion a Mowgli´s Road,  ju zaradil vplyvný hudobný časopis NME do prvej desiatky vychádzajúcich hviezd pre rok 2010. Predpoveď sa naplnila, albumový debut The Family Jewels sprevádzala ironická skladba Hollyvood, ktorá okamžite získala Marine obrovské množstvo fanúšikov a bodovala na popredných priečkach Uk Charts. 
Samozrejme v prvom rade to bol jej podmanivý hlas, jednoduché melódie a hravosť s akou sa pohrala vo všetkých skladbách na albume, ktoré ju zaradili medzi to najzaujímavejšie na hudobnej scéne.
Následne po úspechu Hollywoodu sa do povedomia dostáva aj skladba Oh No! a v októbri roku 2010 vychádza ďalší úspešný singel Shampain. Marina má našliapnuté na sľubnú kariéru, jej, ako sama hovorí, anti-pop, je momentálne v kurze a vyniesol speváčke množstvo nominácií napr. v Brit Awards, BBC Sound of 2010, NME Awards, či UK Festival Awards a všetci fanúšikovia sa už nevedia dočkať na albumové pokračovanie.


My sme nesmierne radi, že tento waleský diamant môžeme privítať aj na Slovensku – Marina And The Diamonds vystúpi na Grape festivale v sobotu 13. augusta.


Doposiaľ zverejnení účinkujúci sú Interpol (usa), Hurts (uk), The Wombats (uk), The Qemists (uk), N.O.H.A. (de, es, usa, cz), Kormac´s Big Band (irl), Puding Pani Elvisovej (sk), Billy Barman (sk), United Flavour (cz), Midi Lidi (cz), B-Complex (sk), VetropIach (sk), Cartonnage (cz), Longital (sk), DVA (cz), Kazety (cz), Sunflower Caravan (cz), Luno (cz), Like You Hysteric (cz), L Plus (sk), Sonicates (sk).
Viac info na www.grapefestival.sk

video: www.youtube.com
foto:  http://igetmp3.blogspot.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav