Cenu dostali za knihy i za čistotu v meste

  • Spravodajstvo
  • 18. marca 2011, 17:12
  • Autor:ip/ps

PIEŠŤANY – Primátor Piešťan Remo Cicutto udeľoval dnes ceny tým, ktorí sa v predchádzajúcom roku pričinili o zviditeľnenie mesta, zaslúžili o jeho rozvoj alebo významným spôsobom ovplyvnili život v ňom.

Cenu dostali za knihy i za čistotu v meste. Laureátom ceny Kultúrna osobnosť roka 2010 sa stal Peter Remiš. Titul „Kultúrny počin roka 2010“ získal projekt „A opona spadla“, ktorý dokumentuje históriu ochotníckeho divadla v Piešťanoch. Jeho autorom je Ladislav Mušinský. Za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej primátor udelil cenu Alojzovi Michnovi. Ten patrí k zakladajúcim členom Ligy proti rakovine a od roku 1997 je jej tajomníkom, hospodárom i kronikárom. Cenu primátora za aktivity v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia obdržalo Stredisko ekologickej výchovy ZRNKO. Za významný čin v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia získal cenu Michal Fiala za projekt „Naše gesto pre čisté mesto“.

((myvideo:1))
((myvideo:2))
((myvideo:3))
((myvideo:4))
((myvideo:5))

Okrem toho primátor zašle ďakovné listy za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej nasledovným jednotlivcom a organizáciám: Jarmila Dugátová, Ingrid Brečová, Pavol Steinecker – n.o. Otvorená náruč, Medzinárodný klub žien v Piešťanoch a kolektívu sestričiek a ošetrovateľov Alzheimer centra v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín