Laureáti cien primátora za rok 2010 sú známi

  • Spravodajstvo
  • 15. marca 2011, 10:00
  • Autor:ts

PIEŠŤANY – Aj v tomto roku bude primátor Piešťan udeľovať ceny tým, ktorí sa v predchádzajúcom roku pričinili o zviditeľnenie mesta, zaslúžili o jeho rozvoj alebo významným spôsobom ovplyvnili život v ňom. V piatok 18. marca 2011 o 14.30 h v galérii Fontána udelí Remo Cicutto ocenenia Petrovi Remišovi, Ladislavovi Mušinskému, Alojzovi Michnovi, Michalovi Fialovi a Stredisku ekologickej výchovy ZRNKO.

Peter Remiš sa stal laureátom ceny Kultúrna osobnosť roka 2010.  V minulom roku vydal  svoju tretiu knihu, tentoraz blogov uverejňovaných v regionálnom týždenníku. V roku 2010 začal pripravovať spolu s Mestskou knižnicou projekt „Vzdelávajme naše mesto“, kde sa formou citylightov informujú Piešťanci a návštevníci o najvýznamnejších osobnostiach mesta Piešťan. Tento projekt sám inicioval a naďalej sa do neho zapája výberom osobností a anglickým prekladom, ktorý robí bez nároku na finančnú odmenu.
Titul „Kultúrny počin roka 2010“ získal projekt „A opona spadla“, ktorý zdokumentováva históriu ochotníckeho divadla v Piešťanoch. Jeho autorom je Ing. Ladislav Mušinský. Rovnomenná výstava sa vlani stretla s veľkým úspechom u širokej verejnosti.

Za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej primátor udelí cenu Ing. Alojzovi Michnovi. Pán Michna patrí k zakladajúcim  členom Ligy proti rakovine a od roku 1997 je jej tajomníkom, hospodárom i kronikárom. Je hlavným organizátorom celoštátnej akcie Deň narcisov v Piešťanoch a jeho okolí. Takisto organizuje Týždeň boja proti rakovine, Deň jabĺk a mnoho ďalších aktivít pre členov Ligy proti rakovine. Aj vďaka jeho aktivitám má dnes táto organizácia 433 členov.

Cenu primátora za  aktivity v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia obdrží Stredisko ekologickej výchovy ZRNKO. Táto organizácia vznikla v r. 1992 – 1993. Zaoberá sa ekovýchovnými, prakticko ochranárskymi a komunitno – umelecko – remeselnými aktivitami.

Cenu primátora za významný čin v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia získava Michal Fiala za projekt „Naše gesto pre čisté mesto“. Michal Fiala vlani zaktivizoval takmer 1400 dobrovoľníkov na vyčistenie nábrežia Váhu a Lodenice. Do akcie zapojil školy, občanov Piešťan a priľahlých obcí, zamestnancov rôznych firiem, súkromných podnikateľov, športové oddiely, organizácie, združenia, ktorí spoločne čistili mesto a nábrežie. Po čistení dokonca zabezpečoval aj občerstvenie pre účastníkov brigád v bufete DINO. V tomto roku v tejto akcii pokračuje.

                     
Vyhlasovanie výsledkov ankety Najlepší športovci roka 2010 sa uskutoční v KSC Fontána v piatok 25. marca 2011 o 14.00 h.
Oceňovanie „Pedagógov, na ktorých sa nezabúda“ sa bude konať v utorok 29. marca 2011 o 13.30 h v Kursalone.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava