Pod Havranom sa prevrátil Passat

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. marca 2011, 16:42
  • Autor:(vd/HaZZ)

PIEŠTANY – Uplynulý týždeň vyrážali piešťanskí hasiči k siedmim prípadom. Dvakrát zasahovali pri vypaľovaní trávy, rovnaký počet zásahov tvorili plané poplachy a záchranárov zavolali aj k dvom dopravným nehodám a k olejovej škvrne na ceste.

Prvá dopravná nehoda sa stala minulý utorok  neďaleko Penziónu Zachej v obci Banka.  V poli skončil Volkswagen Polo. O ľahko zraneného vodiča sa postarali záchranári, hasiči tu vykonali protipožiarne opatrenia.
Opäť začala sezóna vypaľovania trávy. V stredu na obed horela oproti piešťanskému letisku tráva a strnisko na ploche asi 130 metrov štvorcových. Hasiči požiar zlikvidovali za pol hodinu.
V ten istý deň o deviatej večer vyrážali k požiaru trávy a strniska za poľnohospodárskym družstvom vo Veľkých Kostoľanoch. Traja príslušníci tu uhasili asi tristo metrov štvorcových horiaceho porastu.
Na Ulici Andreja Hlinku mal podľa štvrtkového telefonického oznamu unikať plyn v byte na druhom poschodí. Hasiči špeciálnym prístrojom zistili, že vzduch je bez nebezpečnej koncentrácie plynu. Pravdepodobne išlo o neskoršie zapálenie plynového horáka, čo sa javilo ako únik plynu.
Pri zábradlí na križovatke ulíc Bratislavská – Teplická sa minulý piatok nachádzala poškodený motocykel. Olej z nádrže unikol na cestu. Hasiči škodlivú škvrnu zlikvidovali vapexom.
Pod Havranom v obci Banka sa v sobotu prevrátil VW Passat. O vodiča aj jeho spolujazdca, ktorí sa nachádzali v blízkom lesíku sa postarali záchranári. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia, k úniku škodlivín pri tejto autonehode nedošlo.
Na Valovej ulici sa v nedeľu po ôsmej večer diali podozrivé veci. V jednom z bytových domov malo horieť. Ukázalo sa ale, že opäť ide o planý poplach. Plynovom lampou si tu spríjemňoval večer obyvateľ žijúci na štvrtom poschodí a vyzeralo to ako požiar.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín