Magnólia rozkvitla fašiangovými maskami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. marca 2011, 09:36
  • Autor:(ar)

PIEŠŤANY – Hotel Magnólia hostil prvý ročník Fašiangového maškarného plesu pre integrované deti. V spoločnosti rodičov, priateľov i pedagógov sa hendikepované deti predviedli v rozmanitých maskách, zapájali sa do hier, tancovali a vyhrávali v tombole.

Maškarný ples otvorila príhovorom Ingrid Galková, riaditeľka Centra voľného času Ahoj, kde sa už dlhé roky venujú práci s hendikepovanými deťmi z Piešťan a okolia. V spolupráci so Základnou organizáciou Slovenského zväzu telesne postihnutých vo Vrbovom a neziskovou organizáciou Otvorená náruč zorganizovali prvý ročník  Fašiangového  maškarného plesu pre integrované deti. „Pre deti sme pripravili bohatý program plný zábavy, radosti a pohostenia,“ povedala Ingrid Galková.
Na ples sa dostavilo množstvo zaujímavých masiek. Šarmantná cigánka s červenou ružou vo vlasoch, žltý tiger či milá doktorka na vozíčku. Ani jedna maska sa nedala odradiť svojím hendikepom. V spoločnosti rodičov a kamarátov si užili krásne popoludnie vyplnené tancom, hrami a tombolou. „Myšlienka usporiadať tento ples vzišla počas prípravy benefičného koncertu, na ktorého spoluprácu ma oslovila pani Pekarovičová z Vrbového. No a popritom mi napadlo, či by sme pre deti nemohli spraviť niečo aj teraz cez fašiangy. Tak sme sa dohodli, že zorganizujeme maškarný ples. Slovo dalo slovo a dohodli sme sa s CVČ Ahoj. Oslovil som riaditeľa hotela Magnólia, ktorý nám zadarmo poskytol priestory aj pomoc pri organizovaní plesu. V priebehu dvoch–troch týždňoch sme pripravili tohtoročný maškarný ples,“ uviedol predseda OZ Otvorená náruč Pavol Steinecker. Organizátori vyslovili presvedčenie, že v Piešťanoch vznikne tradícia fašiangových maškarných plesov pre integrované deti. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav