Plesali aj Mona Líza(č) a Parížsky šalát

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. marca 2011, 09:51
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Témou tohtoročného netradičného plesu zelených bol Paríž vo víre dejín. V jeho duchu sa hotel Piešťany v sobotu večer zaplnil francúzskymi revolucionármi, zvodnými slečnami z Moulin Rouge, dvoranmi z Versailles, krívajúcim hrbáčom, úlisným kardinálom de Richelieu, chudobnými maliarmi, mušketiermi, záhadne sa usmievajúcim Mona Líza(č)om či Parížskym šalátom.

Originálny ples oživili nielen kankánom tanečníčky z piešťanskej „zušky“. Zábavu „spod parížskej Eiffelovky“ si užili všetci, ktorým sú blízke pojmy – environmentálny, ochraňujúci prírodu, človeka, zvieratá aj zdravie. Nálada bola vynikajúca. Podfarboval ju šansón Edit Piaf aj Charlesa Aznavoura. Bohatá tombola bola tiež v znamení francúzskych reálií. Víťaz si oblízal prsty na torte v tvare Eiffelovky.

Je to v poradí už dvadsiaty netradičný ples zelených. „Prvý sa uskutočnil v roku 1992, mal názov Z babkinej skrine,“ uviedla dcéra organizátorky podujatia Oľgy Mišíkovej, Pavlína. Ďalšie ročníky sa niesli v znamení tém: späť do jaskýň a na stromy, country, dobové kostýmy, morský a podmorský svet, stretneme sa v pekle, priatelia, horných desaťtisíc a podsvetie sa zabáva v štýle 30. rokov, Hollywood, vesmír, medzinárodný ples, kúpeľná sezóna, vidiek, Limonádový Joe, karneval v Riu, hippies, Anglicko, námorníci a piráti, cirkus Humberto a Afrika.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava