Domáce talenty na Bažant Pohode

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. marca 2011, 14:34
  • Autor:ts/red

Na letnom multikultúrnom festivale Bažant Pohoda už tradične nemôžu chýbať mladé slovenské kapely, pre ktoré je účasť na tomto podujatí šancou predviesť sa širšiemu okruhu publika. Tento rok to budú skupiny Got Blue Balls, The Cellmates, Dirty Disco Rockers či Nourish my fame.

"Páči sa mi, keď sa na festivale stretávajú ´zabehané´ mená s mladíkmi a menej známymi umelcami. Som si istý, že to obohacuje obe strany, konfrontácia je motivujúca a posúva celú scénu dopredu. A aj ako návštevníka iných festivalov ma vždy baví dobrodružstvo objavovania nových hudobných skvostov,“ hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Prvou domácou potvrdenou skupinou je kvarteto Got Blue Balls, v ktorom sa stretli muzikanti zo Stredného Slovenska, inšpirovaní kalifornským rock´n´rollom. Aj na sociálnych sieťach si vtipne udávajú ako domovské mesto Sliač – Los Angeles. Kapela má za sebou množstvo klubových koncertov a z ich dravého prejavu je to aj poriadne cítiť.

K rock´n´rollu má blízko aj bratislavská skupina The Cellmates. Traja sympaťáci hrajú klasické rockabilly v modernom šate, inšpirované Elvisom či Buddy Hollym v zložení gitara, bicie a klasická basa a okrem legendárnych hitov skladajú aj vlastné piesne. A najviac im pristane koncertné pódium. „Presvedčili sme sa o tom na vlastnej koži, chalani dokázali rozprúdiť parádnu zábavu, roztancovali úplne celú sálu,“ pochvaľuje si tancovačku produkčná Agentúry Pohoda Jana Polnischová.

Ďalším nováčikom na Bažant Pohode bude zoskupenie Dirty Disco Rockers, jedna z množstva kapiel, ktoré do Agentúry Pohoda zaslali svoje nahrávky. EP Lifemess je skutočne zaujímavé dielo, hudba ťažko zaraditeľná do nejakej krabičky. Nitrianska pätica tvorí pestrý mix od funku, rocku, psychedélie cez elektroniku až po drum’n’bass, v ktorom sú vokály len doplnkom, rovnako, ako zaujímavá vizualizácia živých koncertov – hlavná je pôsobivá a na slovenské pomery výnimočná atmosféra.



Z Trnavy zase pochádza základ skupiny Nourish my fame, ktorých singel Love Apple zaujal na vlnách Rádia_FM. Kapela na čele so speváčkou Audrey Csanadi vydala len prednedávnom svoj debutový album Nauta, oscilujúci na hrane trip hopu a down tempa, s príjemným spojením elektroniky, swingu a jazzu.

Festival sa uskutoční 7., 8. a 9. júla 2011 na trenčianskom letisku a už v prvej fáze predpredaja zaznamenal rekordné čísla, keď už v polovici januára bolo predaných vyše 10 tisíc permanentiek.

Aktuálne informácie z príprav festivalu nájdete na www.pohodafestival.sk.
foto: www.pohodafestival.sk

video: www.youtube.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela