HOKEJISTI SÚ MAJSTRI!

  • Hokej / Šport
  • 1. marca 2011, 23:05
  • Autor:Pavol Jurák

PIEŠŤANY – V utorok večer sa hral v Piešťanoch siedmy finálový zápas 1. hokejovej ligy a tento zápas domácim vyšiel na jednotku. Toto finále bolo krásnym vyvrcholením celej sezóny a domáci hráči súpera doslova rozstrieľali.

Už od úvodných minút bolo jasné, že vypredaný štadión bude čakať nádherný zápas. Piešťanci začali zostra, hrali v pohode, vytvárali si šance a Liptovský Mikuláš vôbec nestíhal. Piešťany dali v siedmej minúte prvý gól. Hosťujúci brankár nemal svoj deň, bol rozladený a výsledok toho bol druhý gól v jeho sieti, keď pustil za seba lacnú strelu. Pred koncom tretiny sa podarilo Liptákom dostať do brejku, no domáci brankár podržal svojich a nájazd chytil.
V druhej tretine sa hral opatrnejší hokej. Hostia sa dostávali viackrát do šancí, ale gól dnes jednoducho nedali. Piešťanom sa podarilo jednej z oslaboviek dostať sa do brejku, no z neho bolo iba trestné strieľanie, ale ani toto Piešťany nevyužili. Čas plynul a hostia začínali byť čoraz viac nervózni. Táto nervozita sa naplno prejavila, keď hosťujúci hráč Pohanka ukázal, že bitka mu ide lepšie ako hokej a dobil domáceho hráča. V následnej presilovke sa podarilo domácim streliť aj tretí gól a ten začal nasvedčovať tomu, že Piešťany sa stanú víťazom.
Tretia tretina sa už viacmenej dohrávala, Liptovský Mikuláš – neschopný streliť gól, sa nedostával do vyložených šancí a jeho hra už bola zúfalá. Piešťany hrali v pohode a zápas naplno rozhodol domáci Prokop, ktorý zobral puk, prešiel cez štyroch hráčov a nádherne zakončil. Tento gól dal výsledkovú bodku za touto sezónou a domáci tak mohli necelých desať minút pred koncom začať oslavovať víťazstvo. Zápas teda skončil 4:0.
Piešťany sa tak úplne zaslúžene stali víťazom celej sezóny a Play-off. V piatok a sobotu zohrajú v Žiline prvé dva barážové zápasy a už tretíkrát po sebe budú bojovať o postup do vysnívanej Extraligy.
Góly: 05:56 Chylo (Lušňák), 12:43 Pupák (Prokop), 36:36 Vrána (Peško), 50:05 Prokop
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Vrána, Grman, Poláček, Magušin – Baran, Prokop, Pupák – Románek, Peško, Haring – Gálik, F.Novák, Lušňák – Rybárik, Učeň, Chylo
Divákov: 3182
V nasledujúcom videu nájdete krátky zostrih zo zápasu.
((myvideo:1))
Oslavy a príhovory prezidenta klubu, Jaroslava Lušnáka a primátora mesta Rema Cicutta.
((myvideo:2))
Tlačová konferencia a rozhovor s trénerom Milanom Klementom.
((myvideo:3))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek