Blog Petra Remiša: Príručka moderného stroskotanca

  • Blogy / Blogy
  • 28. februára 2011, 10:37
  • Autor:

Chcete sa vyhnúť sčítaniu ľudu? Pripadá vám spoločnosť tupá a práca samý stres? Potom je čas na zmenu: Odchod na pustý ostrov.

Na rozdiel od minulosti (Odyseus, Robinson a pod.) dnes letí dobrovoľné stroskotanie. Netreba žiadne prípravy. Pustých ostrovov je habadej. Len doma v Piešťanoch som napočítal tri: Lido, Vtáčí a Kúpeľný.

Odporúčaná výbava:

1)    Destilačný aparát. Páľte do aleluja. Žiadni nadržaní kukláči vám už neprekazia pôžitok z konzumácie domácej liehoviny.

2)    Nožík a arašidy. Vo voľných chvíľach stružlikajte. Už Jánošík vystrúhal v base počítač z oštiepka, ktorý potom od hladu schrúmal. Nie ste horší! Dajte si záväzok vystrúhať iPhone z arašidu.

3)    Ceruzka a papier. Správny stroskotanec si vedie denník. Keď sa vráti do civilizácie, nájde ambiciózneho vydavateľa (ideálne analfabeta), ktorý z toho urobí svetový bestseller.

Odporúčaný názov: „Neznesiteľná ľahkosť pitia.“

4)    Ukulele. Ak nemáte chuť písať a strúhať, zabrnkajte si „Somewhere over the rainbow“. Nie ste síce plnoštíhly sexsymbol ako Israel Kamakawiwo´ole z Hawajských ostrovoch, ale na odplašenie hlodavcov to stačí.

Pozor, aby pod vami nepraskla rybárska stolička.

5)    Vzduchovka. Ak sa priblíži podozrivá ružová nafukovačka, musíte konať. Je to líbyjský utečenec, ktorý si brúsi zuby na váš posledný suchár. Netuší, že ste asociál, horší ako Kaddáfí.

Tri broky by mali stačiť.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín