Arcibiskup Róbert Bezák plesal s mladými kresťanmi v Maduniciach

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. februára 2011, 16:53
  • Autor:Margaréta Vozáriková, Lenka Haluzová Foto: M. Hasil (2), T. Oravec

MADUNICE – Mladí kresťania sa v sobotu 19. februára zabávali na Mládežníckom plese Trnavskej arcidiecézy, ktorého prvý ročník sa konal v Maduniciach pod záštitou trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Tanečná sála miestneho kultúrneho domu ožila plesovou atmosférou dotváranou skvelými vystúpeniami Tanečného klubu Lúče z Nitry či tanečníčok Laciho Strika.

Od iných plesov sa arcidiecézny ples líšil tým, že mu predchádzala svätá omša, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Róbert Bezák. O osemnástej hodine sa preplnený madunický farský kostol rozoznel hudbou talentovanej gospelovej kapely Priatelia z Leopoldova. Prítomných mladých ľudí v príhovore arcibiskup Bezák povzbudil a pripomenul im, že ako ku kresťanstvu neodmysliteľne patrí utrpenie, patrí k nemu aj radosť zo života – nie plytké radovánky, ale radosť, ktorá buduje priateľstvo a dokáže nás navzájom podržať vo chvíľkach ťažkostí a utrpenia.

Po svätej omši sa hostia presunuli do blízkej sály. Plesať sa začalo po arcibiskupovom príhovore. Na úvod predviedol svoje umenie spoločenských tancov Tanečný klub Lúče z Nitry. Po večeri a niekoľkých tanečných kolách sa predviedli absolventky zo Street Dance Academy Laciho Strikea dvomi zaujímavými tanečnými číslami. Celým večerom zabávajúcu sa mládež s vtipom a šarmom sprevádzala známa moderátorská dvojica – novomestský dekan vdp. Ľudovít Malý a Terezka Špániková. O výber hudby sa postaral DJ Minoxi. Organizátori chceli mladým ľuďom ukázať, ako sa dá slušne zabaviť.
„Sobotný večer bol svedectvom o tom, že mladí ľudia sa vedia zabávať na úrovni a chcú niečo viac, ako len bezduchú zábavu. Svedčí o tom i obrovský záujem o lístky, ktoré boli vypredané v priebehu dvoch týždňov od zverejnenia informácií o plese,“ uviedol jeden z organizátorov. Podľa účastníkov bol ples veľmi dobre pripravený a účasť trnavského arcibiskupa pozdvihla už i tak vysokú úroveň.

Organizátormi  prvého ročníka Mládežníckeho plesu Trnavskej arcidiecézy boli OZ Koráb nádeje a Komisia pre mládež Trnavskej arcidiecézy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel