Historická medaila pre piešťanské krasokorčuľovanie

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. februára 2011, 09:57
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Piešťanský mládežnícky šport sa môže pochváliť ďalšou medailou, získanou pod olympijskými kruhmi. Po striebre a bronze, ktoré si vlani vybojovali tenisti TK Kúpele Piešťany Chantal Škamlová a Filip Horanský na premiérových olympijských hrách mládeže v Singapure, sa k nim pridala aj krasokorčuliarka Monika Simančíková z TJ AKO Piešťany.

Tá získala minulý týždeň na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v českom Liberci bronzovú medailu. Na jubilejných desiatych zimných hrách EYOF to bolo prvá slovenská medaila. Pätnásťročná zverenka trénera Vladimíra Dvojnikova bola síce po krátkom programe štvrtá, no vo voľnej jazde zabojovala a napokon z toho bola bronzová medaila. Monike sa napriek pádu, ktorý nasledoval po vjazde do ryhy na ľade, podarilo predstihnúť Francúzku Gilleronovú-Goryovú. V Liberci to bola pre samostatné Slovensko iba štvrtá medaila, ktorú získalo na doterajších desiatich zimných hrách EYOF. Monika je však iba prvou Slovenkou, ktorá na tomto podujatí získala cenný kov vo farbách Slovenska v individuálnych disciplínach. Výkony svojej dcéry sledovala na severe Čiech aj jej mama Eva, ktorá sa v minulosti tiež venovala krasokorčuľovaniu a bola aj prvou Monikinou trénerkou. „Som šťastná, že Monika sa aj napriek pádu nevzdala a bojovala až do konca. Bronzová medaila je pre ňu povzbudením do ďalšieho súťaženia,“ povedala nám E. Simančíková.

V súťaži dievčat bolo klasifikovaných 26 pretekárok. Zlato získala so 164,05 bodmi Ruska Agafonovová, ktorá vyhrala krátky program i voľnú jazdu. Druhá bola Belgičanka Vannutová (152,50) a tretia skončila Piešťanka Simančíková. Tej nestačil na zisk cennejšieho kovu ani osobný rekord v podobe 137,57 bodu. Podľa jej trénera Dvojnikova by sa Monika s takýmto bodovým ohodnotením umiestnila v prvej desiatke na ME žien. Piešťanskú nádej čakajú v tomto roku aj juniorské majstrovstvá sveta, ktoré budú v juhokórejskom Soule.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav