Päťkilový zázrak!

  • Kultúra a spoločnosť / Narodili sa
  • 20. februára 2011, 01:17
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – V piešťanskej pôrodnici sa v nedeľu 13. februára o 8.20 h narodilo najväčšie dieťatko za posledných asi dvadsať rokov. Malý zázrak, tretie dieťa Adriany a Milana Arpášovcov z Hlohovca – Nela, vážil 5050 gramov a meral 55 centimetrov! Na svet Nelke pomohol MUDr. Ladislav Gleso.

„Nepamätám si, že by sa tu narodilo väčšie dieťatko od Nelky, ktoré by prišlo na svet spontánne, bez akýchkoľvek problémov či pôrodného poranenia. Dieťatko je zdravé, nie je tučné, iba veľké. Obyčajne sa takéto veľké deti rodia mamičkám, ktoré majú tehotenskú cukrovku. Ale jeho mamička je úplne zdravá,“ tešila sa z najväčšieho bábätka vo svojej praxi detská lekárka MUDr. Agnesa Antalová.

Krásne, viac ako päťkilové bábätko – Nelku Arpášovú – sme si odfotili s mamičkou Adrianou v pondelok na Valentína. Zaujímalo nás, ako sa jej podarilo vychovať v brušku takéhoto „cvalíka“. Zdôverila sa, že počas tehotenstva jedla bežnú stravu zloženú z klasických slovenských jedál. Dokonca – od štvrtého mesiaca tehotenstva začala chodiť do práce. „Som kaderníčka a doma mám ešte päťročnú Emku a trojročného Mateja. Tých som vždy ráno odviedla do materskej školy a ja som šla do práce. Na materskú som nastúpila až šesť týždňov pred pôrodom. V tehotenstve som nemala žiadne mimoriadne chute. Sladkosti nemusím ani za normálnych okolností, takže počas celého tehotenstva som pribrala iba deväť kilogramov. Cítila som sa výborne. Nikdy mi nebolo na zvracanie, nič mi nezapáchalo. Ak by to bolo legálne, mohla by som si na tehotenstvo založiť aj živnosť,“ smiala sa šťastná mamička, ktorá aj predchádzajúce dve deti vynosila bez akýchkoľvek problémov. Srdečne jej i celej rodine blahoželáme! 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava