Opravia dom smútku na Žilinskej

  • Spravodajstvo
  • 16. februára 2011, 22:39
  • Autor:(IP)

PIEŠŤANY – Keďže súčasný objekt domu smútku na cintoríne na Žilinskej ceste kapacitne a prevádzkovo nevyhovuje súčasným potrebám, mesto Piešťany pristúpi k jeho rekonštrukcii. Počas niekoľkých mesiacov by sa zrekonštruovaný objekt mal doplniť aj o prístavbu. Rekonštrukčné práce by sa mali začať už tento týždeň. V návrhu rozpočtu na rok 2011 sa pre tento projekt počíta so sumou 300-tisíc eur.

Rozlúčkové obrady na Žilinskej sa budú robiť v obmedzenom rozsahu, a to v Kaplnke sv. Jozefa, ktorá sa nachádza v areáli cintorína. Po dohode s manažérkou strediska pietnych služieb SMP Piešťany, Eliškou Gockou, smútočný obrad bude možné vykonať aj v dome smútku na Bratislavskej ceste.

„Prvotným záujmom je skvalitnenie prostredia poslednej rozlúčky pre pozostalých. Tento priestor je riešený v dvoch častiach – rozlúčková miestnosť pre najbližších a samotná obradná miestnosť s plochou takmer 150 m2. Prístavba obradnej miestnosti bude orientovaná do areálu cintorína. Rekonštrukciou sa zvýši úroveň tohto miesta a tiež priestorov pre personál, ktorý zabezpečuje obrady a správu cintorína,“ hovorí vedúca odboru správy MsÚ v Piešťanoch Eva Pobjecká.

Podľa informácií z mestského úradu dodávateľ stavebných prác si stavenisko preberie v utorok 15. februára a ukončenie je plánované na 30. novembra tohto roku. V návrhu rozpočtu na rok 2011 je na rekonštrukciu exteriérov a interiér domu smútku vyčlenených 300-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel