Lacko vyradil turnajovú trojku, no potom skončil

  • Šport / Tenis
  • 16. februára 2011, 22:49
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Po skončení zápasov vo FED Cupe družstiev žien sa opäť rozkrútil tenisový turnajový kolotoč. Naskočili doň aj naše hráčky Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková, ktoré bojovali o body na ženských turnajoch. Lukáš Lacko hral na mužskom turnaji ATP World Tour v San Jose.

Práve Lacko sa postaral o najpríjemnejšie prekvapenie, keď na turnaji SAP World Tour, dotovanom 531-tisíc dolármi, prebojoval do osemfinále. Momentálne 113. hráč svetového rebríčka vyradil hneď v prvom kole turnajovú trojku, Američana Querreyho 7:6, 6:3. Lukáš si tak po prvý raz v kariére poradil s hráčom prvej svetovej dvadsiatky. Querry totiž v čase ich vzájomného zápasu figuroval na 17. priečke rebríčka ATP. Škoda, že piešťanský tenista nepokračoval v tomto trende aj ďalej. V druhom kole totiž podľahol Argentínčanovi Del Potrovi 1:6, 6:7. Napriek prehre s bývalým víťazom US Open si 23-ročný Piešťanec pripísal na svoje konto dvadsať rebríčkových bodov. Tie mu však na návrat do prvej stovky zatiaľ nestačia.

Dominika Cibulková sa predstavila na turnaji WTA Paris Open 2011 v Paríži. V metropole Francúzska sa po výhrach nad Chorvátkou Vrtičovou 6:0, 6:2 a Američankou Oudinovou 6:4, 7:5 prebojovala do štvrťfinále. V ňom však nasadená osmička prehrala s treťou nasadenou Estónkou Kanepiovou po trojsetovom boji 2:6, 6:2 a 2:6. Dominika si pripísala do svetového rebríčka 120 bodov. Cibulkovej sa v tomto roku zatiaľ nedarí na významnejších turnajoch postúpiť do záverečných bojov, pretože vo štvrťfinále skončila už aj na predchádzajúcich turnajoch v Brisbane a Sydney.

V tejto sezóne sa zatiaľ príliš nedarí ani Magdaléne Rybárikovej. Hráčka TK Kúpele sa zatiaľ márne snaží o návrat do elitnej stovky ženského rebríčka. Na stotisícovom turnaji v americkom Midlande si Magdaléna ako šiesta nasadená síce v prvom kole poradila s Kanaďankou Wozniakovou, keď ju zdolala 6:4, 6:1, no potom prehrala s nenasadenou Nemkou Lisickou dvakrát 4:6 a z turnaja vypadla. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj