Dobrovoľníci vyzbierali pre diakoniu ECM 2400 eur

  • Kultúra a spoločnosť
  • 16. februára 2011, 22:44
  • Autor:(ts/ar)

PIEŠŤANY – Verejná finančná zbierka pod názvom Pomôžte spolu s nami, ktorá sa konala počas štyroch adventných víkendov v hypermarkete Tesco Piešťany, priniesla pre neziskovú organizáciu Diakonia Evanjelickej cirkvi metodistickej (ECM) Piešťany 2389,68 eur.

Symbolický šek prevzala vo štvrtok 10. februára Kornélia Francisty z Diakonie ECM v priestoroch CVČ Ahoj z rúk riaditeľky Slovenskej humanitnej rady Evy Lysičanovej a Márie Jakubíkovej z hypermarketu Tesco Piešťany. Za Mesto Piešťany sa tohto aktu zúčastnil viceprimátor Timotej Miština. Vyzbieraná suma pomôže najmä ľuďom zo sociálne slabších rodín v Piešťanoch a okolí.

Účelom zbierky, ktorú organizoval Fond Tesco už po ôsmy raz spolu so svojím tradičným partnerom – Slovenskou humanitnou radou, je pomôcť ľuďom v danom regióne, kde sa zbierka konala. V prípade Diakonie ECM Piešťany sa zbierka organizovala pod hlavičkou Fondu Tesco a Slovenskej humanitnej rady po druhý raz. „Výsledok zbierky nás veľmi potešil. Vopred sme sa na ňu dobre pripravili, dobrovoľníkov sme mali takmer tridsať, z toho tretina dospelých a zvyšok tvorili študenti z rôznych škôl,“ hovorí Kornélia Francisty. Časť peňazí dostanú deti z detského domova. „Napiekli perníky, ktoré sme potom rozdávali tým, čo prispeli nejakou finančnou čiastkou ako malú pozornosť za šľachetnosť srdca,“ poznamenáva K. Francisty. Z ďalšej časti vyzbieraných peňazí pripravia potravinové balíčky, ktorými obdarujú sociálne slabé rodiny krátko pred Veľkou nocou. Najväčšia časť peňazí je určená na vykrytie výdavkov spojených s letným táborom detí zo sociálne slabých rodín.

Zbierka sa konala od 25. novembra do 19. decembra 2010 počas rozšírených víkendových dní, teda od štvrtka do nedele, ktoré kopírovali štyri adventné víkendy. V prvý víkend sa vyzbieralo 424 €, druhý 687 €, tretí najviac 777 € a posledný 500 €.

Vlani sa na zbierke v sieti štyridsiatich Tesco obchodov zúčastnilo 29 neziskových organizácií a celkovo sa vyzbieralo 85 180 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel