Na turnaji V. Dzurillu dominovala sedemnástka USA

  • Hokej / Šport
  • 15. februára 2011, 09:20
  • Autor:Jaroslav Vrábel

PIEŠŤANY – Víťazom jubilejného desiateho ročníka medzinárodného hokejového turnaja hráčov do 18 rokov o Pohár Vlada Dzurillu sa stalo družstvo USA do 17 rokov, ktoré zdolalo všetky tri o rok staršie výbery. Nad Nemcami a Švajčiarmi vyhralo 5:1 a v rozhodujúcom zápase o prvenstvo zdolalo Slovensko 2:1.

Slováci obsadili na turnaji po výhrach nad Nemeckom 2:1 a Švajčiarskom 4:2 druhé miesto. Tretí Švajčiari zdolali Nemcov 3:0. Vdova po bývalom vynikajúcom gólmanovi Zlatica Dzurillová bola nadšená, že podujatie na počesť jej zosnulého manžela oslávilo jubileum: „Priznávam sa, že v súvislosti s organizáciou seniorských MS v hokeji na Slovensku som v kútiku duše pochybovala, či sa podujatie pre osemnásťročných hokejistov pre vyťaženosť funkcionárov zväzu vôbec uskutoční. Vysoko si vážim, že SZĽH starostlivo rozvíja tradíciu turnaja, ktorý má trvalý domov v čoraz príťažlivejšom hokejovom stánku v Piešťanoch. Turnaj je vo svete ostro sledovaný, veď tí najtalentovanejší hráči si na ňom otvárajú cestu do veľkého hokeja. Škoda, že jubilejný ročník nevyhrali naši.“

Slováci začali turnaj v piatok víťazstvom nad obhajcami prvenstva z Nemecka, ktorých zdolali gólmi Bezúcha a Bíreša 2:1. V sobotu zdolali nepríjemných Švajčiarov 4:2 (Bezúch, Čerešňák, Hudec, Rapáč), no v rozhodujúcom zápase podľahli USA do 17 rokov 1:2 (Mráz).
Zostava Slovenska: Rybár, Sabol – Bagin, Čerešňák, Nechala, Gernát, Luža, Bezuška, Korím, Kováč, Dolník, Bíreš, Lamper, Fujerík, Bezúch, Mikúš, Daňo, R. Mráz, Rapáč, Hudec, Uhrík, B. Mráz.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav