Na Trajane horel byt

  • Spravodajstvo
  • 9. februára 2011, 09:31
  • Autor:vd/HaZZ

PIEŠŤANY – Včera ráno zhorela kuchyňa v byte na Ulici F.E. Scherrera v Piešťanoch. Požiar sa šíril od sporáka po bytovom jadre z umakartu a kuchynskej linke. Zlikvidovali ho piešťanskí hasiči. Majiteľovi vznikla predbežná škoda takmer šesť tisíc eur.

Správa HAZZ:

Na krajské operačné stredisko IZS v Trnave bol nahlásený o 08.10 h. požiar bytu na 6 poschodí, ktorý sa nachádzal na Ulici F.E Scherrera v Piešťnoch. Na zásah bola povolaná technika  AHZS MB Atego + 3,Iveco Magirus + 2 príslušníci. Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedna o požiar v byte na 6 poschodí a bytové priestory sú silno zadymené. Príslušníci použili ADP, využili vnútornú zásahovú cestu, schodiskom sa presunuli k bytu.

Byt bol otvorený a z jeho priestorov sa šírilo zadymenie do priestoru schodiska. Požiar sa nachádzal v kuchyni bytu, šíril sa od elektrického sporáka po bytovom jadre z umakartu a kuchynskej linke. Prívod el. energie bol odstavený (bol vyrazený istič).

Na lokalizáciu požiaru bola použitá voda z bytového rozvodu v množstve cca 5 litrov. VZ vydal pokyn na nasadenie pretlakovej ventilácie a vytvorenie útočného vedenia vysokotlakového prúdu pomocou PP vozidla Magirus. Na miesto udalosti sa dostavil zisťovateľ príčin vzniku požiarov, vedúci OPT a riaditel OR HaZZ Piešťany.

Príslušníci ďalej vykonali evakuáciu dvoch osôb z priestorov bytov na vyšších podlažiach a tieto osoby boli odovzdané posádke ZZS. Prieskumom bytov na ďalších podlažiach nebolo zistene rozšírenie požiaru do ostatných bytov. Byty na 7. a 8. podlaží boli zadymené splodinami horenia. Na miesto bola povolaná piešťanská polícia. Po prieskume boli byty dovetrané. Byty kde sa nenachádzali majitelia a bola potreba ich sprístupnenia strážila hliadka polície. K násilnému otváraniu bytov neprišlo. U osôb evakuovaných z bytov došlo k intoxikácii splodinami horenia a šoku. Tieto osoby boli odovzdané do ošetrenia ZZS.
V poškodenom byte bola z jadra odstránená časť kuchynskej linky, sporák z dôvodu dohasenia požiaru. Na mieste sa nachádzal požiarny technik BD PN. Nútená ventilácia bola vykonávaná z prízemia s vyústením na strechu cez stavebné otvory. Po dôslednom dovetraní prístupných priestorov boli byty uzatvorené a kľúče odovzdané polícii. Na miesto sa dostavili pracovníci bytového podniku, ktorí vykonali kontrolu elektroinštalácie v poškodenom byte.  
Bytový dom nebol zateplený. Predbežnú škodu 5 975.-€ uviedol majiteľ bytu. Predbežná príčina vzniku požiaru – obsluha tepelného spotrebiča pri varení. Počas zásahu neprišlo k zraneniu osôb ani poškodeniu hasičskej techniky.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav