Hokejsti vedú na zápasy už 2:0.

  • Hokej / Šport
  • 9. februára 2011, 23:02
  • Autor:Pavol Jurák

Po včerajšom prvom semifinálovom zápase sa dnes aktéri Piešťany – Detva stretli opäť. Domáci po včerajšku vyhrávali 1:0 na zápasy, dnes išlo o to, s akým stavom sa bude cestovať v sobotu do Detvy.

Prvá tretina začala ako zo sna, keď už v 24 sekunde Piešťanci išli do vedenia. Piešťany si aj po góle vytvárali šance, ale gól nedali. Detva postupne vyrovnala hru, začala lepšie a dôraznejšie hrať osobné súboje. Hostia nakoniec vyrovnali, keď využili zaváhanie domácej obrany.

V druhej tretine sa hral defenzívny hokej, obe mužstva hrali opatrne. Útočne nevýrazná Detva sa do šancí dostávala iba zriedka a domáce Piešťany sa nevedeli dostať cez dobre hrajúcu obranu hostí. Vytvorili si nejaké šance, podarilo sa im z nich dať jeden, ale dôležitý gól.
V tretej tretine sa hral pre divákov veľmi atraktívny hokej. Piešťany začali hrať svoju hru a Detva pomaly prestávala stíhať. Hráči Detvy začali byť nervózni, zbytočne provokovali, či už domácich hráčov, alebo aj divákov na tribúnach. Hlavným aktérom tejto nervozity bol hráč Majeský, ktorý to miestami riadne "preháňal" a zbytočne tým pokazil obraz hry Detvy. Piešťany toto dokonale potrestali tým najlepším možným spôsobom, keď sa im podarilo dať dva góly po sebe. Hostia v závere tretiny znížili na rozdiel dvoch gólov, no v záverečnej hre bez brankára Piešťany stanovili skóre na konečných 5:2.
Góly: 00:24 Kolník (Prokop, Baran), 34:13 Bučka (Prokop, Baran), 42:39 Gálik (Holovič, Lušňák), 52:07 Kalafút (Prokop, Baran), 58:22 Lušňák (Holovič), – 04:12 Haas (Čanky, Mahdalík), 55:20 Srnka (Pohorelec)
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Vrána – Baran, Prokop, Pupák – Románek, Peško, Haring – Gálik, Holovič, Lušňák – F.Novák, Učeň, Chylo
Divákov: 1330

Piešťanom tak stačí vyhrať už len jeden zápas nad Detvou a dostanú sa tretíkrát po sebe do finále. V druhom zápase vedie Liptovský Mikuláš rovnako 2:0 na zápasy nad Spišskou Novou Vsou.

Domáci Fanklub poriada v sobotu zájazd do Detvy autobusom.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava