POBEDIM: Eva Směřičková mala poslancov aj v rodine

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. februára 2011, 01:21
  • Autor:Štefan Gregorička

POBEDIM – V nedávnych komunálnych voľbách došlo v našom regióne k nečakane veľkej výmene na poste starostov. Začiatkom tohto roka sa ujalo svojej funkcie 13 nových starostov a starostiek. Keďže už majú za sebou prvé týždne „richtárčenia“, rozhodli sme sa ich navštíviť a postupne našim čitateľom predstaviť.

Po štyroch rokoch opäť žena


Po štvorročnej prestávke si na starostovskú stoličku v Pobedime opäť
zasadla žena. Po dlhoročnej starostke Márii Vavrovej a Martinovi Lednickom, ktorý v obci starostoval v predošlých štyroch rokoch, je to Mgr. Eva Směřičková. Táto 40-ročná ambiciózna mladá žena bola 11 rokov v obci učiteľkou na miestnej Základnej a materskej škole Jána Hollého a potom šesť rokov pracovala na Úrade práce v Novom Meste nad Váhom.
V komunálnej politike však doteraz nepôsobila. „To však neznamená, že nemám o dianí v obci prehľad. Veď v minulom volebnom období boli poslancami obecného zastupiteľstva nielen môj manžel, ale i brat Ľubomír Melicher. Hlavne s manželom sme sa o problémoch v obci často bavili. Aj preto viem, kde nás najviac tlačí topánka,“ povedala nám hneď na úvod nová pobedimská starostka. Nás preto zaujímalo, čo by chcela v obci zlepšiť najskôr. „V našej obci je stále čo zlepšovať. Zišiel by sa nám poriadny obchod so zmiešaným tovarom i potravinami. V oblasti školstva chcem dosiahnuť, aby MŠ bola v spoločnom objekte so ZŠ, tak ako to majú aj v názve.

V oblasti kultúry by sme chceli zatraktívniť priestory miestneho Roľníckeho domu. Ten už má svoju históriu a je tam stála expozícia. Bolo by úžasné zorganizovať v ňom aj nejaké podujatia, ktoré by prilákali nielen miestnych, ale i cezpoľných návštevníkov. Z bývalej maštale je možné urobiť spoločenskú miestnosť, kde by si mohli posedieť menšie skupiny hostí. Máme pre nich k dispozícii aj sprievodcu, ktorý by návštevníkom poskytol o tejto usadlosti odborný výklad. V rámci návštevy Roľníckeho domu by si tiež mohli prehliadnuť neďaleký Kostol sv. Michala Archanjela, v ktorom je skutočne čo obdivovať,“ predostiera nám svoje predstavy E. Směřičková.

Krajšia obec za málo peňazí



Nová starostka by rada využila svoje skúsenosti z posledného zamestnania na úrade práce, kde pracovala na oddelení aktívnej politiky trhu práce. „Pre invalidov plánujeme vytvoriť chránené pracovisko, v ktorom by boli zamestnaní traja ľudia. Pre ľudí, ktorí sú nezamestnaní viac než rok, by mali slúžiť dobrovoľnícke práce. V rámci nich by takíto občania robili všetky práce, ktoré v obci potrebujeme urobiť, napríklad by čistili a kosili verejné priestranstvá. Pracovníci by nestáli obec ani cent, pretože by ich platil úrad práce. My by sme boli spokojní, že máme upravenú obec, a oni by si zasa prilepšili k sociálnym dávkam,“ prezrádza svoju filozofiu pobedimská starostka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava