Bývalý prezident PFK Piešťany odchádza spokojný

  • Šport / Futbal
  • 4. februára 2011, 10:09
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – Vo futbalovom PFK Piešťany došlo pred pár týždňami k viacerým personálnym zmenám. Z pozície prezidenta klubu odišiel bývalý výborný futbalista Pavol Majerský. Nás zaujímalo, ako hodnotí svoje poldruharočné pôsobenie na čele klubu.

„Začiatok môjho pôsobenia v PFK bol spojený s vytvorením a odsúhlasením novej koncepcie rozvoja futbalu v Piešťanoch. Jej základom bola dlhodobá práca s piešťanskou mládežou i mladými talentmi z okolitých obcí. Bola založená na finančnej konsolidácii klubu, transparentnom sledovaní financií a neustálom zlepšovaní tréningových podmienok pre rast a rozvoj našich mladých nádejí. Pre skvalitnenie podmienok hráčov mužstva seniorov, všetkých desiatich mládežníckych družstiev a ich trénerov sme v klube za pomoci vedenia mesta a sponzorov zrealizovali viacero investičných projektov. Najvýznamnejšími boli automatické zavlažovanie hlavného ihriska, prestavba tribúny na štadióne, jeho nové ozvučenie, vybudovanie centra rodinného futbalu (oddychovne pre mladých), novej tribúny pri ihrisku s umelou trávou a dodatočnej tréningovej plochy pri umelej tráve. Poslednou ukončenou investičnou akciou, ktorá pomôže opäť pritiahnuť na náš štadión aj mládežnícke reprezentačné výbery, je kompletná rekonštrukcia šatní a spŕch v útrobách štadióna. Hodnota všetkých investícií bola okrem prevádzkových nákladoch klubu asi 300-tisíc eur. Napriek tomu sme v roku 2010 hospodárili s vyrovnaným rozpočtom. Vďaka za to, že sa nám to podarilo patrí všetkým, ktorí nám akokoľvek pomáhali. Teda sponzorom, zástupcom mesta, dobrovoľníkom i fanúšikom,“ zhrnul doteraz realizované akcie bývalý prezident klubu.

V PFK však nezabúdali ani na hráčov a priaznivcov. „To je pravda. V spolupráci s jazykovou školou CM Languages sa naši mládežníci učili angličtinu. Aby boli fanúšikovia i verejnosť aktuálne informovaní o dianí v klube, vytvorili sme vlastnú webstránku. Som rád, že sa nám podarilo naplniť hlavný cieľ našej koncepcie rozvoja futbalu, teda zlepšiť podmienky na štadióne a priviesť viac mládeže k športu. Zvýšil sa nám počet detí v mládežníckych družstvách, kde už teraz máme veľa talentovaných chlapcov, o ktorých je záujem v prvoligových kluboch. Niektorí v nich dokonca aj hrávajú. Po postupe do tretej ligy sa otvára priestor na skvalitnenie herného prejavu aj v seniorskom A-mužstve, ktoré môže v krátkodobom horizonte postúpiť do vyššej súťaže. Teší ma, že sa v ňom uchytili naši odchovanci Zsolnay a Halás, ktorý má len 16 rokov,“ dodal P. Majerský, ktorý voľakedy v Piešťanoch futbal aktívne hrával a v ktorého stopách by mohol pokračovať aj jeho syn.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav