AKTUALIZOVANÉ: Hokejová videoreportáž z Michaloviec

  • Hokej / Šport
  • 3. februára 2011, 14:49
  • Autor:Pavol Jurák

MICHALOVCE – Hokejisti ŠHK Piešťany v stredu cestovali do ďalekých Michaloviec, aby tam zohrali tretí zápas v play-off. Boli sme sa tam pozrieť aj my s našou kamerou.

Od úvodných minút sa hral rýchly hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Domáci hráči hrali veľmi agresívny hokej a Piešťany mali problém dostať sa pred bránku domáceho brankára. Michalovce výborne korčuľovali, hrali dôrazne a Piešťanom často kazili rozohrávku. Domáci si vytvorili viacero možností k streleniu gólu, no ten sa im nepodarilo dať. Prvá tretina bola vyrovnaná a aj preto skončila 0:0.
V druhej tretine začali Piešťany hrať agresívnejší hokej, vytvorili si viacero možností na strelenie gólu. A ten aj prišiel, keď najskôr trafili tyčku a od nej sa puk odrazil pred Prokopa, ktorý poslal hostí do vedenia. Po góle si Piešťany opäť vytvárali šance, no gól nedali. Naopak v druhej časti tretiny poľavili čo dokonale využili Michalovce na zvrátenie výsledku v priebehu pár minút, keď sa im podarilo dať dva šťastné góly po sebe.
V tretej tretine už mali jasne navrh Piešťany. Domácich zvierali pred ich bránkou, no nevytvorili si vážnejšiu šancu na strelenie gólu. Nepodarilo sa im využiť ani presilové hry, na ktoré Michalovské publikum búrlivo, ale nespravodlivo reagovalo. Piešťany tak nevyužili prvú možnosť ukončiť prvú sériu víťazne a tak sa stretnutie skončilo konečných 2:1.
Góly: 31:10 P.Segľa (Chrenko, Cútt), 33:25 Škrak (9M.Segľa, Kmeč), – 23:54 Prokop (Pupák, Kolník)
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Kolník, Kalafut, Bučka, Zajac, Magušin, Grman, Poláček, Macháč – Baran, Prokop, Pupák – Románek, Peško, Haring – Gálik, F.Novák, Lušňák – Chylo, Učeň, Rybárik
Divákov: 1580


Piešťany zohrali vo štvrtok už aj druhý zápas.
Vyhrali v ňom nakoniec 2:3. Piešťany boli herne lepším tímom. Dvakrát vyhrávali, no dvakrát sa v priebehu pár sekúnd podarilo Michalovciam vyrovnať. A však niekoľko sekúnd pred koncom urobili domáci obrancovia chybu a nechali osamoteného hráča Jána Románeka pred brankárom, ktorý stanovil skóre na konečných 2:3.
Piešťany tak vyhrali nad Michalovcami 3:1 na zápasy a cestujú domov. V semifinále sa stretnú s hokejistami Detvy, ktorí trošku prekvapivo vyradili Bardejov. Zápasy sa hrajú 8 a 9 februára o 18:00 hodine. 
Pozrite si video z prvého zápasu Michalovce – Piešťany.
((myvideo:1))
Exkluzívny rozhovor priamo z cesty domov v autobuse, nám poskytol Ján Románek, strelec dvoch gólov v dnešnom rozhodujúcom zápase:
Aký bol dnešný zápas v porovnaní zo včerajším?

– Zápas dá sa povedať taký istý, ale dnes sme mali lepší vstup do zápasu. Strašne dlho 0:0, dvakrát sme viedli, ale vždy sme hned inkasovali. V posledných minútach to bolo o tom, kto dá gól, šance mali aj oni ale  posledných 4-5 minút sme si vytvorili tlak, ktorý nám priniesol úspech. Bola tam strašná zima, nevedeli sme sa v tých zápasoch dostať do tempa, tréner preto reagoval, že stiahol hru na tri päťky nie kvôli tomu, že by niektorý hrali zle, ale aby nás dostal do tempa. Tým, že nebolo až tak vysoké, tak sme ich nemohli ukorčulovať, ako v domácich zápasoch.

Michalovskí fanúšikovia boli búrlivým publikom?

– No tak emócie pracujú všade a ten východ je taký. Nemohli sme čakať, že budú povzbudzovat nás…

Budete hrať aj v ďalších zápasoch za Piešťany?

– Tak ja som hráč Piešťan, mám striedavý štart do Skalice, to znamená z nižšej súťaže do vyššej, ale tak teraz majú prednosť samozrejme Piešťany.

Čo hovoríte na súpera z Detvy?

– Sledovali sme, ako sa séria vyvíja, možno sem tam nejaký ten názor chalanov padol, ale nejak sme to neriešili. V play-off sa súperi nevyberajú a kto chce byť víťaz, musí zdolať každého. V play-off neplatia zápasy zo základnej časti, je to úplne iná súťaž, rozhodujú maličkosti a keďže sa dostali medzi štyri naj mužstvá, tak určite je tam kvalita, majú dosť skúsených hráčov, ktorí takýchto zápasov odohrali už veľa, takže ak si niekto myslí, že sme favorit alebo že ich zdoláme bez problémov, je viac než optimista. Samozrejme urobíme preto maximum, aby sme postúpili. Pôjdeme od zápasu k zápasu a dúfam že sa nám podarí v sérii zvíťaziť.
S kým si najlepšie hokejovo rozumiete, s kým sa Vám dobre hrá?

– Hokejovo jednoznačne s Mišom Peškom. Máme podobné, až skoro rovnaké hokejové myslenie, potom vieme obidvaja predvídať, čo asi ten druhý spraví a navyše hráme spolu už dlhú dobu a myslím, že sme ozaj zohratí. A spolu s Dodom Haringom nám to v poslednej dobe funguje, dobre sa dopĺňame a dúfam, že nám to dlho vydrží.
Ďakujeme Jánovi Románkovi a želáme šťastnú cestu domov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel