V okresnom derby dominoval druholigista

  • Šport / Futbal
  • 2. februára 2011, 16:22
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – V rámci zimnej prípravy si v sobotu zmerali na piešťanskej umelej tráve sily futbalisti treťoligového PFK Piešťany a druholigového MFK Vrbové. V tomto okresnom derby bol herne lepší druholigista z Vrbového, ktorý napokon vyhral 5:1.

Vrbovčania hrali od začiatku s prehľadom a dobre kombinovali. Aj vďaka tomu si už do prestávky vytvorili niekoľko dobrých príležitostí. V 20. min výborne vystrelil Peter Krajčovič, no jeho menovec Miro Krajčovič v bránke PFK sa prekvapiť nenechal. Už o minútu neskôr ho však umiestnenou strelou prekonal vrbovský kanonier Jelšic. V 31. min mali hostia ďalšiu gólovú šancu, no Andrískovu delovku vytlačil M. Krajčovič na žrď. V 32. min sa najlepšie zorientoval v piešťanskej šestnástke Jelšic a Vrbovčania viedli 2:0. Ich prevahu prikrášlil o pár minút neskôr I. Balcír tretím gólom. Piešťanci toho pred bránou hostí veľa nenahrali, no v 44. min mali výhodu priameho kopu, z ktorého Beňa znížil na polčasových 1:3. Aj v druhom polčase sa na ihrisku nič nezmenilo. Hoci mužstvá poslali do hry čerstvé sily, viac sa hralo pred domácou bránkou. Z vypracovaných šancí využili Vrbovčania ešte dve. V 50. min sa presadil P. Krajčovič a o pár minút neskôr aj D. Sedláček. Víťazstvo hostí mohol ešte prikrášliť Jelšic, no v 78. min zahodil jedenástku. Potom sa už len dohrávalo a na skóre sa nič nezmenilo.

Ako videli zápas prezidenti oboch klubov? Ako prvý dostal slovo nový šéf PFK Khalil Belmechri: „Výsledok nie je rozhodujúci. Bol to len prípravný zápas, v ktorom sme si chceli vyskúšať viacerých nových hráčov. Navyše nám chýbali piati hráči zo základnej zostavy. Spomedzi nováčikov sme vyskúšali aj dvoch Francúzov, z ktorých sa lepšie ukázal Karim.“ Prezident MFK Vrbové Peter Adamec bol iste spokojnejší: „V dobrom stretnutí sa prejavili kvality nášho mužstva, ktoré hrá o súťaž vyššie. V prvom polčase sme nastúpili v základnej zostave a súpera sme od začiatku zatlačili do defenzívy. Po prestávke dostali šancu aj ostatní hráči, no stále sme boli lepší. Piešťancov však treba pochváliť za to, že v týchto zimných podmienkach dokázali pripraviť výborné ihrisko.“

Základné zostavy – PFK Piešťany: M. Krajčovič – Doktor, Stachura, Beňa, Gajarský, Lukáč, Galba, Samir, Karim, Sýkora, Majgot.
MFK Vrbové: Černáček – Kúdela, P. Gažík, Poláček, Herceg, Andrísek, T. Gažík, P. Krajčovič, J. Piršel, Jelšic, I. Balcír.

Striedali – Piešťany: Zachar, Valachovič, Beitl, Orviský, Kukuč.
Vrbové: Sumer, Koiš, D. Sedláček, Kurinec, Grivalský, Kolarovič, Vach a Špernoga.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav