Blog Petra Remiša: Sprcha pre troch

  • Blogy / Blogy
  • 31. januára 2011, 10:19
  • Autor:

Ivetka. V týchto ťažkých časoch Vám ponúkam svoje úsporné opatrenia. Sú účinnejšie ako euroval a okamžité prepustenie darmožráčov z Európskej komisie.

Najskôr sa treba zamerať na šetrenie v domácnostiach. Nie je tajomstvom, že najväčšie výdavky idú na teplú vodu. Na Facebooku som našiel skupinu, ktorá navrhuje sprchovať sa po dvoch.
Chcem ísť ďalej. Môžeme sa sprchovať po troch, resp. štyroch, najmä ak máme sprchovací kútik 90×90 cm. Verím, že do spŕch natlačíme celé rodiny. Ak človek žije v byte sám, pozve si niekoho z vedľajšieho bytu.
(Susedke som to navrhol. K vysloveniu „áno“ jej bráni len ostýchavosť a dôchodkový vek. Už sa tešíme na spoločné drhnutie chrbtov.)
To isté platí o kúpaní. Kde sú tie zlaté časy, keď sa slovenské domácnosti kúpali v jednej vode? Začalo to rodičmi, potom nasledovali deti. Najmladšiemu sa síce ušla len vlažná vaňa s plávajúcou „chrontou“, ale ekonomika rástla.
Vráťme sa k tomu! Tú istú vodu môžeme využiť aj na varenie vajec a umývanie spoločných bytových priestorov. Nakoniec s ňou spláchneme WC.
Ivetka, mám ešte kopec nápadov. Ak úspory v domácnostiach nestačia, navrhujem zaviesť tzv. 1. Tatranskú metódu schvaľovania dôchodku. Uzdraví všetko. Aj ekonomiku Albánska.
Postup: Adepta na penziu vyženieme na vysokú jedľu. Ak vylezie, môže ďalej pracovať.
Ak sa skydne, ušetríme dôchodok.
PS: Keby kandidát ešte trepal nohami, pripravený zdravotník ho dorazí kladivom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava