Primátora Vrbového odsúdili, chce sa odvolať

  • Spravodajstvo
  • 27. januára 2011, 14:37
  • Autor:SITA/red

VRBOVÉ – Primátora Vrbového Jána J. odsúdil dnes Okresný súd v Trnave za výtržníctvo a ublíženie na zdraví na trest odňatia slobody v trvaní osem mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť, Ján J. sa chce proti nemu odvolať.

Ján J. v máji 2009 ešte ako mestský poslanec napadol na rokovaní finančnej komisie vtedajšieho viceprimátora Jána Prievozníka, ktorý po bitke skončil v nemocnici. Ak by odvolací súd potvrdil trest, mohol by Ján J. prísť o funkciu primátora, do ktorej ho obyvatelia Vrbového zvolili len v novembri minulého roku.
Počas procesu sa Ján J. priznal najskôr len k napadnutiu viceprimátora, spôsobenie zranení však popieral. Tesne pred koncom dokazovania urobil vyhlásenie, v ktorom sa k spáchaniu skutkov uvádzaných v obžalobe v plnom rozsahu priznal a oľutoval ich. Súd jeho vyhlásenie akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť a vymeral mu trest v dolnej polovici stanovenej sadzby. 
Poškodený Prievozník bol s rozhodnutím súdu spokojný, pretože podľa neho sa potvrdilo všetko, čo uviedol v trestnom oznámení. Na začiatku procesu žiadal aj odškodné vo výške 30-tisíc eur, neskôr od žiadosti odstúpil. Pripustil však, že ich bude požadovať v občiansko-právnom procese. Ján J. po rozhodnutí okresného súdu povedal, že vzhľadom na svoju doterajšiu beztrestnosť očakával podmienečné zastavenie trestného stíhania. Verí, že o funkciu primátora nepríde.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín