Parkovanie na Trajane – nekončiaci problém

  • Nezaradené
  • 27. januára 2011, 09:35
  • Autor:(IP), foto: (MsP)

PIEŠŤANY – Zimné počasie sa teplotami po minulé týždne vôbec nepodobalo na toto ročné obdobie. Teplomery ukazovali aj desať nad nulou a po snehu a ľade zostalo iba mokro a štrk.

Táto situácia do istej miery „zľahčila“ parkovanie vozidiel na sídlisku Adam Trajan. Problém, na ktorý upozornili pracovníci piešťanskej mestskej polície, nastal vtedy, keď po autách namiesto takmer nedotknutej trávy zostali hlboké vyjazdené brázdy.

Koncom októbra minulého roku sme na stránkach Piešťanského týždňa v seriáli Starosti jednej ulice upozornili aj na tento problém. Anton Tompoš, obyvateľ spomínaného sídliska, sa vtedy vyjadril: „Jeden z najväčších problémov našej ulice, ale aj celého sídliska, je parkovanie vozidiel. Napriek tomu, že v časti ‘okružnej‘ Ulice M. Bela upravili plochy a zvýšil sa počet parkovacích miest, situácia v iných častiach je veľmi kritická.“

Podľa neho najhoršia situácia je v oblasti vnútorného bloku, v okolí plochy po bývalom Impaku. „Už v roku 2008 odsúhlasili poslanci MsZ vybudovanie parkoviska na tejto ploche, no nič sa neudialo. Lebo… vraj kríza. Napriek tomu ľudia nemajú krízu vo vedomí a po návrate domov postavia autá tam, kde to je z rôznych pohľadov možné, vhodné a úplne logické,“ dodáva A. Tompoš. Teda aj na stavebnú parcelu po bývalom Impaku, kde by vraj mala byť tráva. V skutočnosti je tento priestor pokrytý blatom a burinou. „V tomto blate stoja autá iba preto, aby si ich vodiči ochránili životy, zdravie aj majetok,“ dodáva tento obyvateľ A. Trajana.

Náčelník Mestskej polície v Piešťanoch Marcel Mihalik sa nielen k minulotýždňovej situácii vyjadril: „S parkovaním na Trajane máme neustále problémy. Stáť na tráve je zakázané, a preto to musíme riešiť. V tomto smere robievame kontroly, no s citom. Podľa zákona ide o dopravný priestupok.“ Majiteľ vozidla za takýto priestupok môže zaplatiť pokutu až do výšky 60 eur.
Najväčšie následky po parkovaní na trávnikoch sú viditeľné práve v tomto období, keď autá za sebou zanechávajú hlboké brázdy. „Opätovne vyzývame obyvateľov sídliska, aby parkovali pri Kauflande. Je to však na ich zváženie. Väčšinou tvrdia, že pre niektorých je to ďaleko, prípadne chcú mať autá priamo pod oknami. Tá možnosť tu je a je tu i voľné miesto,“ dodáva M. Mihalik. Podľa slov náčelníka mestskej polície tých vodičov, ktorí zaparkujú na tráve aj napriek tomu, že v blízkosti sú voľné parkovacie plochy, riešia nekompromisne.  

0 Shares

Najnovšie správy

Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea