Stovky ľudí sa rozlúčili s Alickou a Simonkou

  • Spravodajstvo
  • 26. januára 2011, 09:39
  • Autor:SITA/red

DUBOVANY – Stovky ľudí sa včera v kostole a na cintoríne v Dubovanoch rozlúčili s dvanásťročnými dievčatami Alicou Vidovou a Simonou Jančovičovou, ktoré minulý týždeň na hlavnej ceste v obci zrazil devätnásťročný vodič. Medzi smútiacimi boli aj ich spolužiaci zo základnej školy.

Žiaľ pozostalých sa snažil slovami útechy zmierniť miestny kňaz Igor Gajdoš.    Obe rodiny sa dohodli na zorganizovaní spoločnej poslednej rozlúčky s obeťami tragickej dopravnej nehody. Dievčatá, ktoré boli najlepšie kamarátky, pochovali do susediacich hrobov. Jozef Marko, ktorý bol dvadsaťpäť rokov starostom Dubovian potvrdil, že taká tragédia sa v obci nikdy predtým nestala.
Vodič Citroëna, ktorý v Dubovanoch zabíjal, je vo väzbe v Leopoldove. V prípade uznania viny súdom mu hrozí až päťročné väzenie. Podľa výsledkov testov, ktoré policajti dostali, bol mladík negatívny na alkohol a toxické látky. Znalec z odboru dopravy tvrdí, že vodič išiel pri obchádzaní autobusu rýchlosťou minimálne 80 km/h. V Dubovanoch v minulých dňoch rezonovala otázka primeraného trestu za stratu dvoch ľudských životov, pri dnešnej poslednej rozlúčke s dievčatami však otázka viny a trestu zostala bokom.
Tragická dopravná nehoda sa stala minulý týždeň v stredu, keď dievčatá vystúpili z autobusu. Simona zomrela ešte počas prevozu do nemocnice, Alicu okamžite operovali, no napriek snahe lekárov vo štvrtok ráno zomrela.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava