Ukradli luxusné BMW, chytili ich policajti

  • Spravodajstvo
  • 25. januára 2011, 14:38
  • Autor:KRPZ/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Polícia do piatich minút vypátrala ukradnuté BMW X6 a zadržala dvoch podozrivých. Auto ukradli páchatelia včera (24.1.) večer pred 19.30 h z Hajdóczyho ulice v Trnave.

Zo zabezpečovacieho zariadenia dostala polícia prostredníctvom správcu systému informáciu, že signál končí na Sladovníckej ulici. Policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky išla udalosť preveriť. Po príchode ku garážovým priestorom videli policajti v jednej z garáží BMW, po ktorom pátrali. Vzápätí odtiaľ vyšli aj dvaja muži v tmavom oblečení a maskovanými tvárami, ktorí keď zbadali hliadku, chceli sa dať na útek. Jedinou únikovou cestou bol smer, kde stálo policajné auto. Pri pokuse o útek došlo k vzájomnému fyzickému súboju medzi policajtami a páchateľmi. Policajti použili donucovacie prostriedky, hmaty, chvaty, údery, kopy sebaobrany, pričom jedného z páchateľov (staršieho z dvojice) zadržali hneď na mieste a nasadili mu putá.

Mladší sa dal na útek smerom po Sladovníckej ulici, kde policajt použil na jeho zastavenie 5 varovných výstrelov z pištole do vzduchu a 3 výstrely na unikajúceho páchateľa. Zasiahnutý muž spadol na zem a musel byť tiež spútaný, pretože kládol aktívny odpor. Postreleného páchateľa previezli za asistencie polície do nemocnice, kde sa znovu pokúsil o útek. Druhý páchateľ skončil zadržaný v cele policajného zaistenia. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin krádeže a prečin útoku na verejného činiteľa a dnes pokračuje v procesných úkonoch. V prípade uznania viny hrozí 42-ročnému mužovi z Bernolákova a 35-ročnému zo Šulekova väzenie na tri až desať rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek