Orientálne bosé tanečnice „zaútočili“ na divákov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. januára 2011, 12:44
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – „Ani na potulkách Orientom som nevidel pohromade toľko brušných tanečníc ako v piešťanských kúpeľoch na jednom pódiu,“ povedal v závere sobotného benefičného večera s názvom Čaro Orientu jeden z hostí megaprogramu.

Trojhodinový maratón orientálnych tanečníc skupiny Shams vypredal všetky lístky v Kongresovej hale Slovenských liečebných kúpeľov. Vo vzduchu sa vlnili nádherné pestrofarebné hodvábne závoje i vejáre, mihali sa paličky, vlnili brušká, prsia i boky tanečníc. Boli veselé, zmyselné, zvodné, pojašené i detsky hravé.

V záverečnej klaňačke sme na pódiu napočítali 89 nádherne odetých, nalíčených a pozitívnou energiou nabitých tanečníc. Následne bosé, rozpustilo krásne vojsko zišlo z pódia a rytmickým tancom zaútočilo na divákov. Muži žasli obdivom a ženy tíško závideli.
((myvideo:1))

V programe, ktorý zorganizovala piešťanská skupina orientálneho tanca Shams, vystúpili v sólových tancoch profesionálne tanečníčky Najla z Bratislavy, Farisa z Trenčína a Vendulka z Čiech. Divákov roztlieskala aj najmladšia a najkrajšia sólová tanečnica Adrika zo Žiaru nad Hronom. Boli tu tanečné skupiny i jednotlivci – Ishtar Dancers z Trenčína, tanečné duo Mona&Suhayla zo Žiliny, Samira z Martina, Džamál z Trenčína, Nerife z Piešťan, Raks Farah z Trnavy, absolventky kurzov brušného tanca a detská skupina brušného tanca Jasmina.

Diváci potleskom ohodnotili nielen indický tanec – bollywood, ale aj núbijský tanec či klasický egyptský štýlový tanec – raks sharky. Ocenili aj výkony pri tanci afro dance fusion, egyptskom folklórnom tanci s palicou, ba nadchli ich aj pôsobivé choreografie s krídlami bohyne Isis. Výbuchmi potlesku sprevádzali tanečníčky, ktoré sa predviedli v závojových tancoch. Stíšenie a komornú atmosféru navodil tanec so sviečkami. Piešťancom sa páčil aj energický cigánsky tanec či tribal dance a Khaleegy, ktorý tancujú vlasatice z krajín Perzského zálivu. V kúpeľochho zatancovala Farisa. V závere odovzdali tanečníčky riaditeľke miestneho detského domova Ivete Hankovej pre jej zverencov peňažné prostriedky, vyzbierané počas benefície. Obrovskú narodeninovú kyticu si odnášala aj obľúbená lektorka tanca –  Najla.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava