Futbalisti Moravian nechcú bojovať na jar o záchranu

  • Šport / Futbal
  • 25. januára 2011, 10:26
  • Autor:Rudolf Zelenay, foto: (šg)

MORAVANY NAD VÁHOM – S prípravou na odvetnú časť súťaže už začali aj druholigoví futbalisti OTJ Moravany nad Váhom. Po neúspešnej jeseni došlo v Moravanoch k veľkým zmenám v realizačnom tíme i v samotnom kádri. Hlavným cieľom týchto zmien je udržať v Moravanoch tretiu najvyššiu slovenskú súťaž aj pre ďalšiu sezónu.

Na trénerskú stoličku si namiesto Petra Jančoviča zasadol Andrej Filip, ktorý ešte pred rokom trénoval Piešťany a naposledy pôsobil v Nededi. Ten si vybral za asistentov Martina Koboru a Karola Masarika. K poriadnemu „prievanu“ došlo počas zimy aj v hráčskom kádri. Z jesenného kádra odišli J. Moravčík, Candrák, M. Jančovič, Vermeš, Mikuláš a P. Šiška, novými tvárami v príprave sú Bakita a T. Varga z Nitry, Horúcka z Bánoviec, Kohutovič z Veľkého Orvišťa, Gábor z Dubnice, Grežo z Hlohovca a Švestka, ktorý hrával naposledy v Rakúsku. Posilou by mal byť aj hrajúci tréner Filip.

Počas prípravného obdobia odohrajú Moravanci deväť stretnutí. Prvým z nich bol zápas s corgoňligovým Spartakom Trnava na piešťanskej umelej tráve, ktorý Moravanci prehrali 1:5. Generálkou bude 3. marca súboj s treťoligovými Bánovcami na ich ihrisku.

„V rámci zimnej prípravy absolvujeme aj päťdňové sústredenie v Piešťanoch, kde budeme mať k dispozícii aj posilňovňu, bazén a saunu. Mám k dispozícii mladé perspektívne mužstvo, ktoré by malo svojou hrou pritiahnuť do hľadiska vo väčšom počte aj fanúšikov,“ prezradil nám hrajúci tréner Andrej Filip. Ten má v kádri aj svojho bývalého spoluhráča z čias spoločného pôsobenia v druholigovom PFK Piešťany, Vlastimila Benka. Ten verí, že všetci noví hráči zapadnú do kolektívu a na jar nebude mať mužstvo problémy so záchranou.
Obmena v kádri nie je v Moravanoch žiadnou novinkou. „V našom klube je to skôr bežnou praxou. Na jeseň mužstvo nehralo podľa našich predstáv, preto bolo potrebné urobiť zmeny. Prišiel nový tréner, ktorý má za úlohu sformovať mužstvo tak, aby predvádzalo atraktívnu hru. V mužstve bude väčšia konkurencia, preto som optimista. Verím, že na jar budeme hrať lepšie, čo by sa malo odzrkadliť aj v umiestnení,“ vyslovil želanie prezident klubu Igor Kirka.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav